Cristian Petrean: “Este pentru prima dată când ne bucurăm că avem 10...

Cristian Petrean: “Este pentru prima dată când ne bucurăm că avem 10 echipe înscrise în campionat”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Hunedoara a devenit un exemplu fotbalistic, fiind singurul județ din țară care a dat drumul fotbalului în Liga a 4-a! Campionatul se joacă într-un format inedit. Președintele AJF se mulțumește și cu puținele echipe înscrise. ”Ar fi fost o problemă cu una sau două în plus”.

Dacă majoritatea județelor din țară au decis să oprească definitiv fotbalul în acest an, marcat de pandemia de Coronavirus, cazurile fiind mult în creștere în ultima perioadă, inclusiv în rândul fotbaliștilor care au reluat întrecerile în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, în schimb Hunedoara face excepție.
Încă din data de 10 septembrie, Comitetul Executiv al AJF Hunedoara a decis modificarea structurii programului competiţional în Liga a 4-a şi a stabilit datele de disputare a turului campionatului. Ediţia 2020 – 2021 are, în prima fază, un sezon regulat cu 9 etape în tur şi 9 în retur, iar faza a doua va cuprinde un play-off şi un play-out. În play-off ar urma să joace primele patru clasate, 6 etape (tur-retur) cu înjumătăţirea punctelor acumulate în sezonul regulat, iar în play-out formaţiile de pe locurile 5 – 10, 5 etape (doar tur), tot cu înjumătăţirea punctelor.
Noutatea absolută este condensarea etapelor, cel puţin pentru tur: primele cinci runde sunt programate în 7, 10, 13, 16 şi 18 octombrie, ultimele patru în 12, 15, 19 şi 22 noiembrie. S-a ajuns la această soluţie de criză din cauza obligativităţii testărilor COVID prevăzută în protocolul medical pentru reluarea competiţiilor, testări care afectează serios bugetul şi aşa drămuit al cluburilor.
Președintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean, se bucură că în această ediție de campionat a Ligii a 4-a are doar zece echipe participante.
„Este singura oară când ne-am bucurat că avem doar zece echipe înscrise şi nu mai multe! Ar fi fost o problemă cu una sau două în plus, deoarece ar fi crescut numărul de etape, al meciurilor şi al datelor necesare pentru disputare. Sigur că ne dorim să creştem numărul de echipe din fotbalul judeţean, dar în situaţia pe care o cunoaştem cu toţii a trebuit să ne mulţumim cu zece formaţii. Ne-am consultat cu cluburile şi toate s-au arătat de acord cu această soluţie, actualul format este convenabil pentru toată lumea. La începutul lui noiembrie vom efectua şi cea de a doua testare, pentru a putea juca ultima parte a turului. Comprimarea etapelor a fost singurul mod în care puteam să reluăm competiţia, în condiţiile actuale. De ce am ales să jucăm cu o pauză de trei săptămâni între 18 octombrie şi 12 noiembrie? Simplu, deoarece la liga a patra toţi jucătorii au servicii, fotbalul nu este activitatea lor principală, iar cu aceste etape intermediare de marţi, miercuri şi vineri le va fi greu să lipsească de la lucru o perioadă prea îndelungată”, a declarat Cristian Petrean

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii