Cristian Petrean: / „Avem liber la spectatori”

Cristian Petrean: / „Avem liber la spectatori”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Întoarcerea celui de-a 12-lea spectator

După o perioadă de doi ani, timp în care între fotbal și cel de al 12-lea jucător, suporterul, a fost un paravan cauzat de pandemie, iată că, de acum, revenim la normal.

„După doi ani de zile cu restricții, putem reveni pe stadion fără nicio restricție. Le cerem spectatorilor doar să fie alături de fotbaliști. Este o veste excelentă, aceea a revenirii spectatorilor pe stadioane. Plus că se va renunța la costurile suplimentare. Fără testare la jucători și arbitri”, a declarat, pentru zvj.ro, Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara.

 

Protocolul de Desfășurare a Competițiilor – suspendat de FRF!

Starea de alertă a fost ridicată în România, astfel că Federația Română de Fotbal a decis suspendarea „Protocolului de Desfășurare a Competițiilor de Fotbal și a Protocolului de Desfășurare a Competițiilor de Fotbal în Sală”.

Hotărârea a fost anunțată miercuri, 9 martie, informează liga2.prosport.ro.

Comitetul de Urgenţă, compus din Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte FRF, și Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, a luat mai multe hotărâri, printre care și ridicarea protocolului adresat și ligilor inferioare de fotbal din România.

Printre măsurile care se încadrează în protocol se numără și testarea componenților echipelor înainte de meciuri, în cazul în care nu sunt vaccinați împotriva noului coronavirus. De altfel, în urma deciziei luate de Comitetul de Urgenţă, cluburile de fotbal vor reduce cheltuielile în ceea ce privește partea de testare și a mai multor aspecte care cuprindeau punctele protocolului medical.

 

Totul – la nivelul de recomandare

Echipele nu mai sunt obligate să respecte punctele protocolului precum: „(…) Recomandă menținerea regulilor de igienă și prevenție la stadion/ teren de antrenament/cazare/deplasare, precum și testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 și izolarea persoanelor pozitive. Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligațiilor impuse de normele legale în vigoare (…)”, se arată într-un pasaj al comunicatului emis de FRF.

 

Un alt punct important,

care aduce un ajutor financiar cluburilor, e legat de deschiderea stadioanelor la capacitate maximă. Astfel, începând cu următoarea etapă de Liga 2, ultima a sezonului regular, echipele au dreptul să vândă tichete pentru numărul total de locuri de care dispun arenele și nu la un anumit procent, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, odată cu apariția COVID-19.

Și pentru formațiile din Liga 3 anunțul e unul foarte bun, dat fiind faptul că încă din prima etapă a noului an protocolul de competiții nu mai e obligatoriu.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, cu unanimitate de voturi a luat următoarele decizii:

Având în vedere încetarea aplicabilității dispozițiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 16 din 08.03.2022 pentru abrogarea Hotărârii CNSU nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, aprobă suspendarea Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal și a Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal în sală. Recomandă menținerea regulilor de igienă și prevenție la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum și testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 și izolarea persoanelor pozitive. Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligațiilor impuse de normele legale in vigoare”, se arată pe site-ul Federației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii