Anul acesta era cât pe ce să se renunțe la subvenționarea alimentării cu energie termică și la Petroșani. Au fost discuții, dezbateri publice în acest sens. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi părea vehement pe poziții, în vederea renunțării la sistemul centralizat de încălzire, care, conform studiilor de specialitate realizate, ar aduce pierderi mai mari decât beneficii.
S-a ajuns la un acord după ce s-a intervenit, evident, de la minister. Situația între conducerea CEH, pe vremea lui Melczer, și Primăria Petroșani era tensionată, iar colaborarea părea a se sfârși. Presupunem că un dialog între Doru Vișan și Tiberiu Iacob-Ridzi (foști, actuali colegi de partid? – n.r.) a mai îmblânzit conflictul. Iar, după o întâlnire în vederea stabilirii unui acord de principiu, între reprezentanții CEH și ai primăriei, la 26 septembrie, joi, 19 octombrie, și-a dat acordul și consiliul local. Acordul consiliului local a fost dat cu o abținere, insignifiantă, asupra căreia nu merită să insistăm. Doar că fără acest contract cu Primăria Petroșani CEH ar pierde subvențiile primite de Termocentrala Paroșeni pentru serviciile de termoficare alocate populației.
Iată că iarna aceasta Primăria Petroșani acordă din nou subvenție, astfel încât serviciul de termoficare să funcționeze. Asigurarea alimentării cu energie termică se prelungește cu 12 luni. Convenția privind asigurarea agentului termic în Petroșani pentru iarna 2017- 2018 prevede ca Primăria Petroșani să vireze subvenția aferentă energiei termice consumată de populație și contravaloarea energiei termice consumată de instituțiile publice astfel: 30 la sută în avans, până cel târziu la data de 20 a lunii în curs pe baza facturii de avans emisă de SC Termoficare SA, și diferența până cel târziu în data de 25 ale lunii, în baza facturii de regularizare emisă tot de SC Termoficare. Administratorul judiciar va vira către CEH până în data de 10 a lunii un procent din toate sumele colectate în urma proceselor de execuție silită aflată în derulare, în vederea achitării debitului restant. În cazul înregistrării restanțelor, CEH poate sista furnizarea agentului termic către populație.
În cadrul unei dezbateri pe tema termoficării, directorul Ovidiu Muntean al termoficării petroșenene a mai explicat faptul că în general populația plătește facturile la termoficare, doar că o parte din bani rămâne în conturile Termoficării, nu merge mai departe către CEH, deoarece, în primul rând, trebuie asigurate salariile lucrătorilor de la termoficare. De aceea, vor apărea mereu restanțe și diferențe între sumele colectate și cele virate către CEH.