Chiar dacă-i înainte de concediul de odihnă, / Un pic de teren...

Chiar dacă-i înainte de concediul de odihnă, / Un pic de teren nu i-ar strica vicelui Merişanu

Timp de citire: 2 minute
Alaltăieri, viceprimarul Cristian Merişanu a postat, pe pagina lui de Facebook, un apel către vulcăneni. Unul de bun-simţ, de fapt. Care, îmi dau cu părerea, dacă toată lumea ar proceda aşa cum trebuie, nici nu ar mai fi fost necesar.
În mesajul său
al doilea cel mai puternic om din Vulcan, după primarul Gheorghe Ile, fireşte, arată de ce este necesar ca fiecare locuitor al urbei să procedeze, încă din casă, la o preselectare a gunoiului menajer pe care-l duce la container. Adică, ce-i gunoi menajer separat, în alte pungi plasticul şi sticla şi, tot separat, ce-i din hârtie. Mă rog, or mai fi şi alte chestii reciclabile, dar astea mi-au venit în minte acum. Apoi, nu au fost uitaţi cei care-şi redecorează, cum se spune mai nou, apartamentele. Dărâmăturile de la pereţii daţi jos şi molozul nu trebuie aruncate la container. Un apel telefonic la societatea de salubrizare şi problema se rezolvă urgent.
Asta, spune tot vicele,
din necesitatea ca, la punctul de selectare a gunoiului din curtea din colonia de jos a Pregoterm-ului, să fie cât mai puţin de lucru. Şi nu doar pentru asta. Gunoiul nu se mai duce la groapa de pe dealul Paroşenilor, ci se transportă la „distanţe mari”, spune Cristian Merişanu. De aceea este necesar un control atent şi o selectare a ceea ce ducem la container: Cu cât cantităţile de gunoi transportate „la distanţe mari” sunt mai mici, preţul pe care-l plăteşte populaţia va fi unul corespunzător.
Că tot am adus vorba de asta,
primăria sau societatea de salubrizare nu suflă, deocamdată, o vorbuliţă dacă va creşte preţul plătit de populaţie pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer. Pentru că, de scăzut, e clar că nu se va întâmpla asta. Şi nici că-l va lua asupra sa primăria, aşa cum s-a întâmplat la Lupeni. Mă cam tem, însă, ca apelul viceprimarului vulcănean să fi pătruns prea mult în cei doi-trei neuroni necăjiţi, dispersaţi în lichidul rahidian al unora. La Şcoala Gimnazială nr.4 locatarii blocurilor din jur continuă să arunce pungile cu gunoi în curtea şcolii sau să le lase plocon în faţa porţii.
De aceea i-aş sugera
ceva viceprimarului Cristian Merişanu. Ştiu că e comod, să stai boiereşte la birou şi să păcăneşti la tastatura calculatorului. Dar ce-ar fi să ia câţiva poliţai locali cu el şi să dea o raită prin zonele semnalate de ZVJ că ar fi cu probleme? Înainte de alegeri şi în campanie vicele se arăta activ nevoie mare şi era peste tot. De ce nu ar fi tot aşa şi acum, mai ales că sunt situaţii care-i reclamă prezenţa? O fi vorba de moleşeala de dinaintea concediului?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii