Biblioteca judeţeană / Ziua Naţională

Biblioteca judeţeană / Ziua Naţională

Timp de citire: un minut
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva va dedica Zilei Naţionale a României, ziua făuririi României Mari, o activitate specială, care va marca această mare sărbătoare a naţiunii noastre. 
În ziua de 29 noiembrie 2016, ora 1330, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, participanţii la acest eveniment vor asista la o amplă prezentare pe tema importanţei zilei de 1 Decembrie 1918. Prezentarea va cuprinde imagini-document despre acest eveniment istoric. Imaginile prezentate vor face o trecere în revistă atât a evenimentelor care au premers această zi, cât şi a momentului Unirii, de la adunarea de la Alba Iulia la recunoaşterea internaţională a României Mari.
Şi de această dată, publicul va fi format în principal din  elevi de la colegiile şi liceele din Deva, dar manifestarea este deschisă tuturor celor care doresc să afle cât mai multe despre acest moment crucial din istoria României. La finalul expunerii, celor pezenţi în sală li se vor adresa întrebări legate de momentul 1 Decembrie 1918, urmând ca aceia care au oferit răspunsurile corecte să fie răsplătiţi cu premii constând în cărţi şi diplome oferite de Biblioteca Judeţeană.
Tot cu acest prilej, în incinta Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se va organiza o expoziţie de carte având ca temă Marea Unire de la 1918 şi participarea hunedorenilor la acest eveniment crucial din istoria României.
Ioan Sebastian BARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii