Avram Iancu: „Voi înota la sfârşitul lui iulie”

Avram Iancu: „Voi înota la sfârşitul lui iulie”

Timp de citire: 2 minute
Înotătorul petroşenean Avram Iancu nu renunţă la ideea de a-şi împlini marele vis al vieţii sale. Acesta a anunţat, oficial, că va încerca, din nou, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de protecţie termică, doar în slip şi cu cască pe cap.
Întregul său efort va fi dedicat unei alte lupte: achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, cu scopul de a fi redată circuitului muzeal.
Channel Swimming Association, entitatea internaţională care guvernează înotul în Canal, l-a programat deja pe sportiv să realizeze traversarea extremă în perioadă 26-31 iulie.
„După cum bine ştiţi, marele vis al vieţii mele este să traversez înot Canalul Mânecii. Sunt primul român care a atacat celebrul Canal şi mă voi întoarce acolo pentru o nouă bătălie (…) Barca ce mă va escorta este Sea Leopard, pilotul Stuart Gleeson. Poziţia de start în fereastra de înot este a doua. Este posibil acest lucru doar printr-o renunţare a unui înotător ce deţinea această poziţie. Am fost anunţat de către pilotul bărcii despre acest lucru, eu fiind pe lista de aşteptare. Încă de la început, visul de a traversa înot Canalul Mânecii s-a născut dintr-un profund spirit naţional, el rămânând în continuare sub aceleaşi auspicii. Întregul efort de a traversa înot Canalul Mânecii, fără costum de protecţie, îl dedic unui mare simbol naţional. Aşadar, la sfârşitul lunii iulie, voi înota în Iadul de gheaţă pentru… Cuminţenia Pământului, opera marelui Constantin Brâncuşi. Noi, românii, haideţi ca împreună să luptăm şi să o aducem acolo unde îi este locul, s-o aducem la ea acasă, adică în România”, a scris Avram Iancu pe blogul său personal.
Sportivul din Petroşani mai spune că, înainte de marea încercare, va dona un salariu minim pe economie pentru redobândirea singurei opere ce se mai poate recupera din colecţia marelui sculptor român. În urmă cu aproximativ două săptămâni Avram Iancu a înotat timp de 12 ore, fără oprire, pentru a ajuta bunicii cazaţi într-un centru social din Petroşani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii