Aurel Anghel, directorul general SNÎMVJ: „Vor pleca din sistem 262 de persoane....

Aurel Anghel, directorul general SNÎMVJ: „Vor pleca din sistem 262 de persoane. Oamenii aceştia vor primi cu siguranţă, în data de 15 decembrie, banii aferenţi plăţilor compensatorii…”

Timp de citire: 3 minute
După apariţia notificării de la Uniunea Europeană, SNÎMVJ şi în mod deosebit ministerul de resort fac eforturi pentru a se „apăra” acel buget rectificativ, în care să fie cuprinse atât sumele pensionarilor, cât şi modificarea numărului de disponibilizaţi din acest an, care a fost puţin micşorat deoarece se risca să se rămână fără personal la cele două mine rămase în sistem deocamdată. 
Demersuri, demersuri…
Marţi am aflat de la directorul general  al SNÎMVJ, care tocmai s-a întors de la minister, mai multe amănunte legate de acest subiect: „Chiar dacă nu vom reuşi să acordăm anul acesta sumele prevăzute pentru pensionari, după cum se ştie vine perioada de depunere a facturilor, noi facem demersuri ca banii să fie aprobaţi, iar după momentul centralizării facturilor să putem să dăm banii şi înspre partea ce vizează pensionarii din sistemul minier. De aceea, tot am mers şi am venit de la minister, unde am purtat discuţii cu toţi factorii de decizie”.
CEH plăteşte tot mai greu datoriile către SNÎMVJ…
Dacă veştile pentru gratuităţile pensionarilor minieri sunt bunicele, nu la fel stau lucrurile dinspre partea ce vizează datoria CEH către SNÎMVJ. Lună de lună, aceeaşi poveste şi să sperăm că nu se va sparge „buba” chiar în decembrie, când lucrătorii din cadrul SNÎMVJ, ca toată lumea, aşteaptă sărbătorile, deci şi salariile la zi, aşa cum e şi normal de altfel. Aurel Anghel e optimist şi crede în cuvântul dat de directorul general Floruţ, care i-a promis că negreşit va asigura banii de salarii către SNÎMVJ: „În legătură cu banii pe care-i avem de primit dinspre Complexul Energetic Hunedoara, ca şi luna trecută suntem tot în acel punct critic. Suntem în discuţii ca măcar să ne dea banii care să asigure salariile pe luna decembrie. CEH nu are o situaţie prea bună din punct de vedere financiar şi în funcţie de cât încasează, din acel puţin pe care-l au, ne mai achită şi nouă din datorie. De la domnul director general Floruţ am promisiuni că ne vor asigura cel puţin banii de salarii, domnul director mi-a promis cu fermitate acest lucru. Aşa e în fiecare lună şi sper să reuşească… Am emoţii cu ei în fiecare lună, la fiecare plată şi la fiecare avans… Suntem într-o luptă continuă la acest aspect…”.
Prima de Crăciun va fi acordată
O veste bună dată de director vizează prima de Crăciun. Aurel Anghel susţine că ea va fi acordată, conform CCM-ului din 2015, cu toate problemele financiare, care există, datorate blocajului financiar din partea CEH: „Cu sindicatele încă n-am definitivat discuţiile privind prima de Crăciun pentru angajaţii noştri. În CCM-ul pe 2015 avem prevăzută prima de Crăciun, dar e specificat că ea se va acorda în funcţie de posibilităţile financiare, asta după ce vom stabili împreună cu sindicatele cât să fie cuantumul acestei prime. De fapt, chiar acum suntem încă în negocieri privind Contractul Colectiv de Muncă pe anul viitor şi cu această ocazie stabilim şi cuantumul acestei prime. Noi sperăm ca ea să fie măcar la nivelul anului trecut, când de Crăciun s-a acordat o primă în bani de 350 lei. O să vedem cât va fi, încă nu e stabilită valoarea acestei prime, dar cert e că ea va exista şi anul acesta. Legat de viitorul CCM, pot spune că am fost dependenţi de acea notificare de la UE ca să putem să ştim exact ce negociem pe închiderea de an cu sindicatele pentru anul 2016”.
Disponibilizaţii vor primii banii pe 15 decembrie 
Ultima temă discutată cu directorul general al SNÎMVJ a fost legată de lucrătorii care se disponibilizează în această lună, întrebându-l totodată pe director dacă oamenii vor primi banii la timp, nu cum s-a întâmplat acum doi ani când în decembrie a ieşit un mare scandal deoarece disponibilizaţilor de-atunci li s-au întârziat aceste plăţi.
„În data de 9 decembrie disponibilizaţii termină preavizul, urmând ca de miercuri să-şi facă procedurile de lichidare, până în data de 15 decembrie, când se va finaliza acest proces. Vor pleca din sistem 262 de persoane. Oamenii aceştia vor primi cu siguranţă, în data de 15 decembrie, banii aferenţi plăţilor compensatorii. Aceşti bani deja există în conturi şi de pe 15 vor intra în conturile dumnealor”, ne-a declarat Aurel Anghel.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii