Se lucrează cu viteza melcului sau chiar deloc. Inspecţie neanunţată pe DN...

Se lucrează cu viteza melcului sau chiar deloc. Inspecţie neanunţată pe DN 76, Deva – Oradea. Reprezentantul DRDP Timişoara, de negăsit pentru directorul general al CNADNR SA

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR SA, a efectuat miercuri o vizită neanunțată pe șantierele de pe DN 76, Deva – Oradea. Concluziile, foarte grave, ar cam trebui taie nişte capete.

„Pe primele două tronsoane, pe care lucrează firmele Selina și Porr, am întâlnit doar 8 muncitori. Pe tronsonul următor, gestionat de Viales, n-am întâlnit niciun muncitor, iar pe cel de-al patrulea – unde lucrează cei de la Construct Mod – am numărat 18 prezențe fizice, dar nu lucra nimeni. L-am căutat pe inginerul reprezentant al DRDP Timișoara, nici urmă. L-am sunat pe directorul regional și i-am dat dispoziție ca, de luni, împreună cu cei responsabili pentru lucrările de pe DN 76, să fie pe șantiere pentru supravegherea lucrărilor. La fel și cei de la Unitatea de Implementare, de la sediul central. Luni i-am convocat în ședință pe toți factorii responsabili de acest proiect. I-am avertizat în nenumărate rânduri că lucrurile nu merg, acum urmează sancțiuni.

Pe tronsonul gestionat de AZVI se lucrează, dar nu la capacitate maximă, iar pentru ultimul tronson, cel gestionat de SCT, căruia i s-a reziliat contractul, în următoarele zile se va relicita pentru continuarea lucrărilor la partea carosabilă. Săptămâna viitoare voi avea o ședință cu toți constructorii de pe DN 76, care vor fi avertizați că, în cazul în care lucrurile nu intră pe un făgaș normal, va urma rezilierea contractelor.

În ritmul actual, lucrările pe DN 76 nu vor fi finalizate nici în 2017. Și atunci, dacă noi vom pierde bani europeni din cauza nefinalizării acestui proiect de către constructori, sa-și piardă și ei dreptul de a mai lucra în România.

Știu că toată lumea dă vina pe noi, cei de la CNADNR, dar este inadmisibil ca de acum o lună, când am vizitat șantierele și când constructorii s-au angajat să lucreze la capacitate maximă, acum să constat că am rămas la același stadiu. Ca și la Lotul 3 de pe Orăștie – Sibiu, și aici lansez un avertisment public constructorilor care nu-și respectă angajamentele.”, a declarat Narcis Ștefan Neaga, directorul general al CNADNR SA.
Hunedoara Plus

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii