Aleşii locali petrileni / Au tras obloanele şedinţelor cu colinde, premieri şi...

Aleşii locali petrileni / Au tras obloanele şedinţelor cu colinde, premieri şi şampanie

Timp de citire: 3 minute
Animaţie multă, sală plină de elevi de toate vârstele, colinde cântate superb de voci de copii îmbrăcaţi de sărbătoare, consilieri locali şi funcţionari, în frunte cu primarul, voie bună cât cuprinde, feţe senine, vesele, calde, de aceastea au avut parte petrilenii care s-au aflat în sala de spectacole a Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” din localitate, marţi 22 decembrie, în jurul prânzului.
Colinde şi premierea performanţei şcolare
Ca de fiecare dată la sfârşit de an, Primăria şi Consiliul Local Petrila au organizat, înainte de ultima şedinţă de consiliu local, un moment festiv, care a cuprins un superb program de colinde româneşti interpretat de elevii de la şcolile din localitate şi premierea elevilor olimpici şi a celor cu rezultate bune şi foarte bune la concursurile şi competiţiile şcolare din acest an. Peste 120 de copii au fost premiaţi de primar cu sume cuprinse între 50 lei şi 300 lei, dar nu înainte ca toată lumea să cânte, împreună cu copiii de pe scenă, minunatele colinde.
ISU-SMURD Petrila şi poliţia – la datorie
Demn de remarcat este şi faptul că anul acesta n-a lipsit de la spectacol şi de la premierea copiilor niciun consilier local. Şi tot ca o constatare, la Petrila rareori se întâmplă un eveniment la casa de cultură unde poliţia locală şi ISU-SMURD din localitate să nu-şi trimită reprezentanţi care să asigure să nu se întâmple nimic neprevăzut şi rău în timpul spectacolelor. Aşa s-a întâmplat şi marţi, prezenţi fiind atât şeful poliţiei locale cu patru oameni, Gheorghe Bogeanu, cât şi Neculai Alexandrescu, şeful ISU din localitate, împreună cu un echipaj. Asta în timp ce, de la rutieră erau prezente două echipaje pe strada principală, în apropiere de instituţia de cultură.
Primarul i-a întâmpinat pe toţi 
Pe primarul Ilie Păducel l-am găsit la intrare, pe post de amfitrion. Fiecare copil, tânăr, profesor, învăţător sau cetăţean care a trecut pragul casei de cultură la eveniment a fost întâmpinat de edil cu o strângere de mână şi cu vorbe frumoase sau urări de bine.
„După cum vedeţi, sunt aici şi azi foarte mulţi cetăţeni, copii şi tineri şi cadre didactice, precum şi oameni din administraţia locală şi mă bucur că sala de spectacole s-a umplut din nou, pentru a nu ştiu câta oară în acest an. Aceasta înseamnă că oamenii de se bucură de astfel de evenimente şi mă bucur că noi, cei din administraţia locală, putem să le umplem această bucurie, iar copiilor merituoşi putem să le acordăm la fiecare final de an câteun mic premiu în bani, atât cât ne permite bugetul local. Abia aştept programul de colinde, pentru că ştiu din anii trecuţi că elevii se străduiesc să ofere cu adevărat spectacol, pregătindu-se împreună cu cadrele didactice de multă vreme. Uitaţi-vă numai ce frumoşi sunt îmbrăcaţi, este nemaipomenit ce se întâmplă! Pe această cale doresc să le transmit tuturor acestor copii, profesori, învăţători, educatori, dar şi cetăţenilor Petrilei, sărbători fericite şi multă sănătate şi putere de muncă, fie ca Naşterea Domnului să le aducă lumina Sfântă de sărbătoare în casele lor, iar bunul Dumnezeu să ne ajute pe toţi!”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
După aceste evenimente a început şedinţa ordinară, care a avut şase puncte pe ordinea de zi, toate proiectele trecând de votul consilierilor.
Şampania a încheiat şedinţele anului 2015
La sfârşit, conform tradiţiei, primarul, viceprimarul, secretarul oraşului, consilierii locali şi şefii de servicii din aparatul primăriei şi consiliului local au închinat câteun pahar de şampanie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii