Vulcan. Aleşii locali au luat cunoştinţă despre starea infracţionalităţii

Vulcan. Aleşii locali au luat cunoştinţă despre starea infracţionalităţii

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În prima jumătate a acestui an, în Vulcan nivelul infracţionalităţii este mai mic comparativ cu primele şase luni ale lui 2014.

Informaţia nu am
luat-o dintr-o statistică oficială, ci din spusele comisarului şef Mihu Toma, şeful Poliţiei municipiului Vulcan, auzite la ultima şedinţă ordinară a consiliului local vulcănean. În care unul dintre punctele aflate la ordinea de zi a fost şi acela privind aprobarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică.

Din ianuarie
şi până la sfârşitul lui iunie, în Vulcan numărul infracţiunilor înregistrate a fost cu 25 la sută mai mic, decât al celor cercetate de poliţiştii vulcăneni în perioada ianuarie-iunie 2014. Cea mai mare scădere, de 33 la sută, a înregistrat-o infracţionalitatea a cărei anchetare cade în sarcina ofiţerilor şi agenţilor de la Judiciar. „Nu am avut cazuri de grupări structurate, ci doar de grupuleţe de cartier”, a informat comisarul şef Toma Mihu.

Patru asemenea grupuri
specializate în furturi din locuinţe şi din societăţi comerciale au fost anihilate de către poliţiştii vulcăneni. Printre acestea se află şi acela devenit deja celebru după ce i-a „făcut” de bani şi bijuterii pe mai mulţi oameni de afaceri prosperi. De curând, ofiţerii de la combaterea criminalităţii au pus mâna pe un grup de minori specializaţi în infracţiuni de tâlhărie comise asupra femeilor şi bărbaţilor în vârstă. Unii dintre cei implicaţi în infracţiuni sunt cercetaţi în stare de libertate, iar alţii în stare de arest.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii