Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest

Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest

Timp de citire: 2 minute

Alpinistul român Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest, stabilind o performanță de răsunet. Acesta a plecat pe data de 11 aprilie spre Nepal.

Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut vineri dimineaţa de managerul său sportiv. „Ahriţculesei Adrian a cucerit Acoperişul Lumii. Este pe Everest (8.848 m). Urmează partea cea mai grea a acestei expediţii, coborârea spre tabăra de bază, la 5.335 m!”, a notat managerul pe pagina sa de socializare, unde a postat şi o imagine cu o hartă transmisă de sportiv, în care se putea observa poziţia acestuia. Ascensiunea sportivului din Vale a durat aproape 12 ore. Comunicarea cu alpinistul se realizează printr-un telefon special, conectat la satelit. „Adrian a plecat spre vârf la ora 21:00, ora Nepalului, şi a cucerit Everestul după aproape 12 ore, la ora 8:00 dimineaţa, ora Nepalului. Starea sa de sănătate este bună, este optimist şi consumă puţin oxigen. Trebuie spus că Adrian a ales să urce pe Everest în varianta sport, în care şi-a transportat singur materialele necesare şi mâncarea, mai sus de tabăra de bază”, a declarat, pentru Agerpres, managerul sportivului.

„De mine depinde totul”

Adrian Ahriţculesei se îndreapta vineri spre tabăra de bază (5.335 m), însă până acolo, în funcţie de condiţiile meteo va mai face o oprire la tabăra 3 (7.200 m) sau la tabăra 2 (6.400 m). Alpinistul Adrian Ahriţculesei a plecat pe 11 aprilie spre Nepal, într-o expediţie în care şi-a propus să cucerească cel mai înalt vârf din lume. Expediţia este programată să se încheie pe data de 30 mai. „Este o nouă provocare. De mine depinde totul: să fiu sănătos şi să mă aclimatizez. De asemenea, un factor important al reuşitei este vremea”, a declarat, la plecarea din România, alpinistul din Petroşani. El a arătat că din tabăra de bază îşi va transporta singur bagajul şi hrana spre taberele superioare, dar în ascensiune va fi însoţit de un şerpaş, care va avea rolul să-l ajute în caz de nevoie.

Optometrist de meserie

În vârstă de 40 de ani, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi sport din Timişoara, Adrian Ahriţculesei lucrează ca optometrist la o firmă din Petroşani. În luna ianuarie 2023, el a reuşit să cucerească vârful Mount Sidley (4.285 m), din Antarctica, şi să finalizeze astfel „Circuitul celor 7 vulcani”, devenind primul bărbat din România care îşi înscrie în palmares o asemenea performanţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii