Alpinistul Adrian Ahrițculesei a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului...

Alpinistul Adrian Ahrițculesei a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Petroșani

Timp de citire: 3 minute

Adrian Ahrițculesei, alpinistul petroșenean care a făcut istorie pentru România, Valea Jiului și județul Hunedoara, a primit joia trecută, de „Înălțarea Domnului”, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Petroșani.

Primul român de sex masculin care realizează acest circuit
Acest titlu onorific i-a fost conferit alpinistului de către primărie și consiliul local, iar onoarea de a i-l înmâna într-o ședință specială de consiliu i-a revenit primarului Tiberiu Iacob-Ridzi. Evenimentul a fost organizat în sala de ședințe într-un cadru festiv, la care au participat pe lângă cei doi amintiți deja, viceprimarul Petroșaniului, Mariana Ghioc, consilierii locali și funcționari din cadrul aparatului administrativ.
Reamintim că alpinistului Adrian Ahriţculesei este primul alpinist de sex masculin din România care a încheiat cu succes „Circuitul celor 7 vulcani”, aceasta fiind o performanță unică și greu de egalat.

Trioul de Aur al Petroșaniului
Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara, Adrian Ahrițculesei, în vârstă de 38 de ani, a reușit escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente: Damavand (5.609 metri) din Iran, Asia, Mount Giluwe (4.367 m) din Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) – din America de Nord, Elbrus (5.642 m) din Europa, Ojos del Salado (6.893 m) din America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) din Africa și Mount Sidley – Antarctica (4.285 m).
Revenind la festivitatea de decernare a înaltului titlu, în deschiderea evenimentului, primarul Petroșaniului a dorit să spună câteva impresii legate de acest brav sportiv al Petroșaniului, care se înscrie, alături de parapantistul Toma Coconea și înotătorul în ape deschise, Avram Iancu, în cartea de aur al sportului petroșenean actual.
„Mă bucur foarte mult că domnul Ahrițculesei a acceptat să fie prezent astăzi, aici. Este o onoare pentru mine și pentru noi să vă avem ca invitat și în același timp doresc să vă asigurăm de toată prețuirea și aprecierea noastră. Sunteți un exemplu, cel puțin pentru tinerele generații, iar asta nu face decât să ne bucure foarte mult, pentru că fiecare generație la rândul ei are nevoie de modele. Iar dumneavoastră sunteți un astfel de model și faptul că prin muncă, prin dăruire și perseverență și prin susținerea celor din jur se pot realiza dorințele, care la un moment dat sunt doar vise și după aceea devin realitate. O să citesc titlul pe care l-am conferit: Se conferă titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Petroșani, domnului Ahrițculesei Adrian, pentru rezultate obținute la expedițiile din Circuitul The Volcanic Seven Summits, prin care a promovat imaginea municipiului Petroșani, în țară și peste hotare”. Felicitări!”, a fost mesajul transmis.

„Atacă”, probabil în toamnă sau în primăvara viitoare, Vârful Makalu din Himalaya
După înmânarea titlului, Adrian Ahrițculesei, a ținut să mulțumească, cu modestia ce îi caracterizează pe marii sportivi, pentru titlul primit.
„Sunt foarte fericit și bucuros pentru recunoașterea atingerii obiectivului meu, acela de a finaliza circuitul celor mai înalți vulcani de pe fiecare continent. A fost o onoare pentru mine să fiu prezent aici și să primesc acest titlu, iar pe viitoar treaba asta mă obligă și mai mult să încerc să promovez frumusețile municipiului Petroșani. Următorul meu vis este să încerc să ajung pe un vârf de peste 8.000 de metri și pentru asta trebuie să ajung în zona Nepal-Tibet-Pakistan. Sunt 14 vârfuri de peste 8.000 metri în lume, toate se află în zona aceea, dar încă nu m-am hotărât care va fi vârful pe care urmează să-l atac. Foarte important la acest obiectiv va fi și bugetul pe care îl voi avea. Împreună cu echipa mea o să ne hotărâm și ulterior vom anunța care va fi acel vârf de escaladat. Dacă o să facem rost de banii necesari, ar trebui să plecăm în luna septembrie a acestui an, dacă nu, vom pleca, cred, în sezonul următor, în aprilie 2024. Eu cred că următorul vârf va fi Makalu, care are aproape 8.500 metri altitudine, dar, repet, asta o voi stabili împreună cu echipa”, ne-a declarat la finalul evenimentului, Adrian.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii