Adevărul despre păcănele: Vezi miturile spulberate de specialiști

Adevărul despre păcănele: Vezi miturile spulberate de specialiști

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Sloturile sunt cele mai populare jocuri de cazino. În consecință, găsești multe articole despre cum să câștigi la păcănele, dar este bine să le tratezi cu precauție. Unele dintre ele sunt construite pe prejudecăți și, dacă nu ai experiență în domeniu, poți fi indus în eroare.

În mediul online, și nu numai, circulă numeroase mituri, atât despre aparatele de păcănele „clasice”, din agenții sau din cazinourile terestre, cât și despre jocurile pe care le poți găsi în cazinourile de pe internet. În ceea ce urmează, le vom enumera pe cele mai des întâlnite și vom analiza dacă sunt adevărate sau false.

Clienții pot păcăli „casa”, iar „casa” îi poate păcăli pe jucători?

Pe timpuri, atunci când la păcănele se putea juca exclusiv offline, se spunea că jucătorii puteau manipula rezultatele rundelor plasând un magnet sau un dispozitiv special într-un anumit loc, în spatele aparatului. Zvonul s-a răspândit rapid și îl mai auzi și în ziua de astăzi. Ei bine, știi cum se spune, „nu iese fum fără foc”. Probabil că la începuturi se putea recurge la această șmecherie, dar, între timp, producătorii au luat toate măsurile de precauție pentru ca jocurile să nu mai poate fi fraudate de clienți. În prezent, construcția unui joc pornește de la elementele de securitate. Nici cei mai pricepuți „hackeri” nu au cum să treacă de sistemul de siguranță.

Există și o teorie reciprocă, conform căreia operatorii ar manipula softurile jocurilor de tip păcănele, astfel încât rata de câștig să fie mai mică decât cea stabilită de producător. Cu alte cuvinte, unii jucători spun că angajații cazinourilor modifică scriptul, făcând ca, de exemplu, Payout-ul real să fie de 40%, și nu 95% cât este cel „oficial”. Ca să fim corecți, nici acest mit nu are acoperire, în cazul operatorilor licențiați de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Autoritățile întreprind periodic controale care vizează tot ce ține de dosarul de licențiere, de la acte contabile la funcționalitatea aparatelor/platformelor online. O modificare a softului nu poate trece neobservată, iar ea atrage anularea licenței, plus o publicitate negativă care ar aduce falimentul pentru respectivul operator.

Coincidența nu înseamnă regulă

Un alt mit este acela că, în funcție de alinierea simbolurilor, îți poți da seama că urmează un câștig mare și este cazul să mizezi mulți bani pe următoarea rundă. Jucătorii cu experiență știu că este imposibil să prevezi rezultatul unei învârtiri, pentru că el este decis la întâmplare, de către un mecanism Random Number Generator. Dacă s-a întâmplat ca două runde consecutive sau o serie de rotiri să fie identice la distanță de câteva învârtiri, a fost pură coincidență.

O „legendă” care se pretinde valabilă atât în offline cât și în online spune că ai mai multe șanse să dai lovitura dacă folosești o strategie de joc. În realitate, un câștig la păcănele este raportat la miză și la factorul de multiplicare al combinației câștigătoare, care poate fi de la 500x la 0,1 x miza. Așadar, nu te poți baza pe o cotă deja cunoscută, ca la sporturi sau la ruletă. În general, strategiile de pariere prevăd resetarea mizei după un pariu câștigător. Dacă resetezi după un câștig de 0,1 x miza sau 1 x miza, ieși pe minus. În același timp, revenim la mecanismul după care funcționează orice slot, RNG-ul, și atragem atenția că pot exista zeci de învârtiri necâștigătoare la rând.

„Este imposibil să faci rulajul”

Cazinourile online au oferte de bun venit pentru clienții noi. Aceste oferte constau fie în fonduri suplimentare, fie în rotiri gratuite. Fondurile suplimentare și câștigurile generate de învârtirile primite din partea casei pot fi transferate în balanța cash după efectuarea unui nou rulaj, care pornește de la 25x suma și poate ajunge la 40x. Sunt mulți care susțin că rulajul este imposibil de făcut, dar există destule exemple de gambleri care au reușit performanța, jucând „cu cap”, de obicei la sloturi cu volatilitate scăzută.

Alți jucători, din categoria „Toma necredinciosul”, susțin că softul jocurilor de păcănele face diferență între rotirile pe bani și rotirile gratuite. O asemenea abordare demonstrează că nici aceștia nu cunosc principiile după care funcționează sloturile, întrucât o rotire gratuită are tot atâtea șanse de a fi câștigătoare ca și una pe „bani reali”. Și învârtirile gratuite se bazează pe o miză, numai că acea miză nu este luată din contul jucătorului. Pentru script, nu contează de unde vin banii.

Specialiștii te sfătuiesc să nu ții cont de mituri. Când joci la sloturi, trebuie să te concentrezi numai pe distracție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii