7 lucruri pe care probabil nu le știai despre păcănele

7 lucruri pe care probabil nu le știai despre păcănele

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

În contextul în care segmentul online a devenit dominant, păcănelele reprezintă motorul industriei jocurilor de noroc. Potrivit informațiilor furnizate de cei din domeniu, sloturile aduc 85% din veniturile totale ale unui operator. Această realitate se reflectă și în oferta cazinourilor licențiate: peste 90% dintre jocuri sunt sloturi.

Foarte mulți dintre pasionații de gambling își deschid cont la un cazinou de pe internet special pentru păcănele. Dacă și tu ești fan, îți prezentăm 7 lucruri despre acest tip de jocuri pe care, cel mai probabil, nu le cunoșteai:

„Timpul de joc” este un indicator foarte important pentru cazinouri

„Casa” iese mereu în avantaj pe termen lung. Cu cât petreci mai mult timp pe platforma de jocuri de noroc, cu atât sunt șanse mai mari să ieși în pierdere. Preocuparea principală a producătorilor de sloturi este să creeze produse cât mai captivante, care să îi țină „agățați” pe jucători ore în șir. Astfel, un indicator foarte important pentru industrie este „Time on Device” („Timp pe dispozitiv” sau, mai bine spus, „Timp de joc”). Profitabilitatea cazinoului este direct proporțională cu valoarea acestui indicator.

Păcănele au o caracteristică unică în rândul jocurilor de noroc

Cu excepția sloturilor, la jocurile de cazinou se poate calcula probabilitatea ca un pariu să fie câștigător. La ruletă, este o șansă din 37 ca bila să se oprească pe un număr. La cărți, există o șansă din 52 (dacă este folosit un singur pachet) să fie extrasă o anumită carte (de exemplu, 10 de treflă). Același raționament este valabil și pentru zaruri (fiecare zar are numai șase fețe). În schimb, nu poți calcula ce șanse sunt să obții trei șeptari în următoarea învârtire la păcănele, mai ales că jocurile de generație nouă, care se bazează pe mecanism Megaways, au peste 117.000 de combinații câștigătoare posibile.

Jackpoturile ajung la valoarea premiilor oferite de loteriile naționale

O categorie tot mai populară de sloturi sunt cele cu jackpot. Unele cazinouri legale au creat chiar o secțiune dedicată păcănelelor ale căror premii ajung la cote foarte înalte. Se întâmplă ca un jackpot să depășească 3 milioane de euro, similar cu marile premii ale loteriilor naționale. Diferența este că potul la păcănele poate fi declanșat chiar și de mize de 20 de bani, adică o sumă mai mică decât orice bilet la loterie. Probabilitatea de câștig este similară la sloturi și la loto.

Sloturile moderne nu seamănă deloc cu cele de la început

Primul aparat din istoria sloturilor a fost „Liberty Bell”, inventat în 1895 de Charles Fey. Era un aparat acționat mecanic, prin intermediul unui braț metalic, care avea trei role și un singur rând. Simbolurile erau: diamantul, inima neagră, inima roșie, potcoava, steaua și clopoțelul (Liberty Bell). Păcănelele din prezent mai au în comun cu acesta doar simbolurile. Acum, totul este electric, linia de plată a fost înlocuit de 243 de linii de plată, iar grafica duce cu gândul la desene animate. Dacă ar fi văzut cineva din 1895 un slot de astăzi, ar fi zis că a fost adus de extratereștri.

Păcănelele sunt mai populare în Japonia decât în SUA

Chiar dacă au fost inventate în Statele Unite ale Americii, sloturile sunt mai populare în Japonia decât în țara lui Donald Trump. Ne referim la păcănelele din cazinourile și agențiile terestre. În timp ce SUA „se lăuda” cu aproximativ 800.000 de aparate, japonezii au anunțat că au aproape 5 milioane, la o populație de trei ori mai mică. Cu alte cuvinte, există un slot la fiecare 27 de japonezi, în timp ce raportul de peste ocean este de 1/350.

Nu există jocuri „calde” sau „reci”

Există un mit care circulă printre jucătorii la păcănele, potrivit căruia un aparat nu mai dă câștiguri dacă tocmai a plătit un premiu mare (aparat „rece”). Cei care cred în astfel de povești dau credit și teoriei reciproce: dacă nu s-a mai câștigat de mult timp la un slot, atunci urmează un câștig mare („aparat cald”). Ei bine, potrivit principiului de funcționare, nu există nicio legătură între rundele unui joc de sloturi. Nu se poate stabili nicio regulă, astfel că pot exista mai multe câștiguri mari la rând, așa cum se poate întâmpla să treacă zeci de învârtiri fără o combinație câștigătoare.

Majoritatea gamblerilor „înrăiți” joacă la sloturi

Păcănelele sunt niște jocuri foarte captivante. Dacă nu ești atent, poți avea probleme. Nu ne referim numai la bani pierduți, poate nu depășești bugetul lunar alocat, ci și la timpul petrecut cu acest hobby. În trecut, cei mai mulți dintre jucătorii care recunoșteau că au o problemă cu gamblingul jucau la pariuri sportive. Acum, majoritatea joacă la sloturi. Nu este o chestiune care nu se poate rezolva. Totul este să conștientizezi și să iei legătura cu persoane care te pot ajuta, așa cum sunt angajații cazinourilor online. Dacă joci la acest operator, un simplu mesaj la Sportingbet contact este un pas important spre ameliorarea situației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii