518 monumente istorice în Hunedoara, unul pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este...

518 monumente istorice în Hunedoara, unul pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este loc și pentru al doilea?

Timp de citire: un minut

Muzeul Castelul Corvinilor și Primăria municipiului Hunedoara, fac toate demersurile necesare pentru a include Castelul Corvinilor pe lista scurtă a Patrimoniului Mondial UNESCO. Astăzi, de la ora 17.00, are loc o masă rotundă la care se va dezbate acest subiect important, găzduită chiar la Castelul Corvinilor, în Bucătăria garnizoanei.  Primul pas spre un loc din lista Patrimoniului Mondial UNESCO este includerea preliminară pe acestă Lista Indicativă. Lista Indicativă este un inventar de situri situate pe teritoriul fiecărei ţări Parte a Convenţiei Patrimoniului Mondial, considerate ca fiind susceptibile de a fi înscrise în Lista Patrimoniului Mondial – LPM UNESCO.

Propunerile de noi înscrieri în LPM nu sunt examinate decât dacă siturile respective figurează deja în Lista Indicativă. Prin urmare fiecare stat trebuie să transmită Lista Indicativă actualizată cu un an înainte de orice propunere de înscriere în LPM.

Monumentele istorice înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt :

Biserici din Moldova: istoric și albume foto

Mănăstirea Horezu: istoric și albume foto

Sate cu biserici fortificate din Transilvania: istoric și albume foto

Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei: istoric și albume foto

Centrul Istoric Sighişoara: istoric și albume foto

Biserici de lemn din Maramureş: istoric și albume foto

Delta Dunării

În județul Hunedoara sunt 518 monumente istorice. Nu este un număr record, de fapt este un număr modest de monumente istorice recunoscute de Ministerul Culturii, având în vedere că unele județe au un număr dublu de monumente istorice. Din păcate multe dintre ele sunt ignorate, degradate, pierzându-și de mult din valoare și integritate din cauza lipsei lucrărilor de restaurare.

Mâine, 15 noiembrie, de la ora 12.00, în Sala de ședințe a Consiliului Județean Hunedoara, vor avea loc prezentări legate de monumentele  aflate pe teritoriul județului, la care vor participa reprezentanți ai Consiliului de Cercetare Științifică, ai Parcului Național Retezat, ai Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, alți specialiști în domeniu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii