26 de situații de urgență pentru Salvamont Hunedoara, în luna iulie

26 de situații de urgență pentru Salvamont Hunedoara, în luna iulie

Timp de citire: 2 minute

Salvamontul are 34 de structuri judeţene sau locale. În perioada estivală, luna iulie este, cu siguranță, una dintre  lunile de vârf ale sezonului turistic de vară. În această lună salvamontiştii  au asigurat asistenţa de salvare montană cu un număr de 350 – 550 de salvamontişti zilnic, pe cărările de munte, în cele peste 100 de baze şi posturile salvamont precum  și în locurile cu practicare  intensivă a sporturilor montane. În județul Hunedoara salvamontiștii au intervenit pentru a salva 26 de persoane.

„Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au intervenit, în luna iulie, în 26 de situaţii petrecute pe munte, în care au fost implicate 26 de persoane. Un număr de 7 persoane au fost au fost transportate din zona în care s-au accidentat până la ambulanţele SMURD, iar o victimă a fost transportată până unde a putut fi preluată de un elicopter. Numărul victimelor este mare şi din cauză că sunt foarte mulţi turişti la munte, în această perioadă a anului. Sunt foarte mulţi elevi şi studenţi, multe tabere. Zilnic pot fi observate cel puţin 50 de corturi în locul de campare de la baza Lacului Bucura. La fel este şi în zona Poiana Pelegii”, declară Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

La nivel naţional, activitatea salvamontiştilor din luna iulie poate fi rezumată astfel :

– 375 de intervenții de salvare, în care au fost implicate 419 persoane, din care,  246 de intervenţii anunțate prin Dispeceratul Național Salvamont, direct sau redirecționate prin Serviciul Unic de Urgență 112, iar 129 de intervenții anunțate direct la echipele salvamont;     258 de  intervenții medicale şi prim ajutor,  175 de cazuri au fost predate serviciilor de ambulanţă sau SMURD, 1.433 de apeluri prin care se solicitau informații despre zona montană . În total, peste 2.100 de persoane au beneficiat direct de sprijinul echipelor salvamont din întreaga țară , fără a lua în calcul cei circa 15-20.000 de participanți la concursurile organizate pe munte în întreaga ţară și asistate de serviciile salvamont .

În toate judeţele cu zonă montană , structurile salvamont au intervenit la un număr mai mare de evenimente cu un procent cuprins între 5 şi 30% faţă de anul trecut , creştere datorată numărului din ce în ce mai mare de turişti pe munte.

De asemenea, au fost realizate peste  6.200 de acţiuni specifice de asigurarea a asistenţei de salvare montană în bazele, posturile, refugiile salvamont, în zonele cu aflux turistic mare sau pe perioada desfăşurării unor evenimente sportive sau de alta natură în zona montană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii