Achiziţie trucată la Primăria Hunedoara. Contractul a fost încheiat după începerea lucrărilor....

Achiziţie trucată la Primăria Hunedoara. Contractul a fost încheiat după începerea lucrărilor. Iată documentele

DISTRIBUIȚI

Administraţia Bobouţanu simulează bine. Elementele pe care vi le prezentăm astăzi demonstrează că Primăria municipiului Hunedoara a simulat efectiv derularea corectă, în regim concurenţial, a unei achiziţii publice. Dar şi că întocmirea contractului de lucrări cât şi încasarea garanţiei de bună execuţie au avut loc mult după începerea efectivă a lucrărilor. Practic, încă din 5 septembrie a.c., când anunţa că “lucrările de renovare la Bazinul de Înot din Hunedoara continuă”, Primăria municipiului Hunedoara ştia deja cine va câştiga achiziţia publică finalizată în 19 septembrie a.c., dar şi cu cine va încheia contractul de lucrări în aceeaşi dată.

primul-print-screen5 septembrie 2016
Dimpreună cu ilustraţie foto, pagina de Facebook “Bazinul de Înot Hunedoara” titra: “Lucrările de renovare la Bazinul de Înot din Hunedoara continuă! Lucrăm intens la pregătirea bazinului pentru redeschiderea din data de 20 septembrie 2016. Vă mulțumim pentru înțelegere!”

screenshot_20161108-155109

16 septembrie 2016
Aceeaşi pagină revine magistral şi anunţă: “Suntem în plin proces de renovare a bazinului de înot! Astăzi se zugrăvesc pereții din sala bazinelor, iar echipele de muncitori vor lucra și în weekend pentru ca marți să putem deschide.
Am zugrăvit tavanele (inclusiv cel de la intrare și din casierie), am pus gresie antiderapantă în vestiare și sperăm să fie toată lumea mulțumită de rezultatul final! Vă ținem la curent cu stadiul lucrărilor de renovare”.

img_20161108_0007-page-001În realitate,…
…aşa cum rezultă din Notificarea de atribuire la cumpărarea directă numărul 336034, achiziţia pentru contractul de lucrări de reparaţii interioare şi igienizare la Bazinul de Înot Hunedoara a fost încheiată abia la data de 19.09.2016, la zile întregi după ce apărea oficial anunţul “Suntem în plin proces de renovare a bazinului de înot!”.

img_20161108_0001-page-001Încă o dovadă
De altfel, după cum rezultă şi din documentele pe care le prezentăm în exclusivitate, Contractul de lucrări nr. 209/66811, referitor la lucrările de la Bazinul de Înot Hunedoara, a fost încheiat abia la data de 19.09.2016.

img_20161108_0005-page-001Dată la care a fost semnat atât de către reprezentanţii administraţiei publice locale, cât şi de Caius Antoniu Stepan, reprezentantul Prof Business SRL – societatea care a câştigat achiziţia finalizată la aceeaşi dată.

În plus,…
…chiar şi garanţia de bună execuţie a fost depusă tardiv, prin chitanţa nr. 40002057 din 29.09.2016.

Asta deşi, potrivit art. 12.1 din contractul 209/66811/19.09.2016, executantul avea OBLIGAŢIA “să constituie garanţia de bună execuţie în cuantum de 5% […] în termen de 5 zile lucrătoare de la data semnării acestuia (a contractului – n.a.) de către părţi”.

img_20161108_0006-page-001După o matematică sănătoasă, obligatorie în orice administraţie serioasă, rezultă că termenul de constituire a garanţiei de bună execuţie a expirat la data de 26.09.2016, anterior datei efective a plăţii de către Prof Business SRL. Dar, în administraţia Bobouţanu, merge şi aşa!

Prof Business SRL,…
…spun sursele noastre, s-a aflat în relaţii apropiate cu organismele media care, în campania electorală, l-au sprijinit pe Dan Bobouţanu, actualul primar.

Hunedoara Plus a relatat în repetate rânduri conexiunile acestei societăţi la banul public, alte articole fiind disponibile aici:

(DOCUMENTE) Bani cu lopata de la bugetul Teatrului de Artă Deva pentru foştii asociaţi ai familiei Ardelean

(DOCUMENTE) Câteva “decartelări” ratate de vicepreşedintele Gligor. Eternul candidat, veşnicul perdant. Iată unde au ajuns banii judeţului în mandatul lui Gligor

Teatrul de Artă Deva, puşculiţa ALDE! Managerul “de succes” Nelu Ardelean a lovit din nou. Chiar nu-l destituie nimeni???

Contractele-minune ale epocii Mărginean (I). Miliarde pentru o firmă cu un singur angajat. Plătit „regeşte”… cu 740 de lei pe lună!

Achiziţie trucată la Primăria Hunedoara. Contractul a fost încheiat după începerea lucrărilor. Iată documentele

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii