ZVJ subscrie la declaraţia lui Răzvan Barbu (Ştiinţa Petroşani): „Este strigător...

ZVJ subscrie la declaraţia lui Răzvan Barbu (Ştiinţa Petroşani): „Este strigător la cer că acum, după ce am luat primul loc, mulţi vin să-şi aloce meritele care, de fapt, nu la aparţin…”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Ştiinţa Petroşani a învins problemele financiare grave cu care s-a confruntat în sezonul 2015 şi a reuşit un „sprint” perfect în ultimele etape din play-off, devenind campioana Diviziei Naţionale (eşalonul doi valoric).

„Studenţii” au demonstrat că se poate face performanţă chiar şi din pasiune şi cu sufletul, în condiţiile în care multe etape nu au fost plătiţi, iar în ultima perioadă au avut salarii de 400 de lei pe lună.

Cel mai bun marcator

Ştiinţa Petroşani a avut la început un parcurs modest în actualul campionat, ajungând la un moment dat chiar ciuca bătăilor, însă apoi a răsturnat ierarhia din sezonul regulat şi a devenit lidera competiţiei după cele cinci etape din play-off.

După ce, în urmă cu două săptămâni, s-au impus în faţa liderei de atunci CS Năvodari, chiar la malul mării, „studenţii” au ajuns în postura de a juca o adevărată finală pentru primul loc în ultima etapă, cu Politehnica Iaşi. Duelul grupărilor studenţeşti care aveau acelaşi număr de puncte a fost adjudecat, după o luptă dramatic şi echilibrat, de gruparea din Valea Jiului cu scorul de 18-12, astfel că trupa antrenată de Alexandru Lupu şi Daniel Ivan şi-a trecut în palmares medaliile de aur.

Răzvan Barbu, cel mai bun jucător al echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, a câştigat în premieră titlul naţional în DNS (Divizia Naţională de Seniori). Declarat de cinci ori omul meciului şi cel mai bun marcator al echipei sale, Răzvan Barbu este şi component de bază al echipei naţionale de rugby în 7. De doi ani în tricoul Ştiinţei Petroşani, Răzvan Barbu şi-a câştigat un loc în istoria echipei, fiind nu doar cel mai bun marcator, ci şi cel mai constant în evoluţii. În sezonul acesta Barbu a înscris 81 de puncte, dintre care cele mai importante le-a marcat în partida din deplasare cu Poli Iaşi, momentul în care echipa petroşeneană a revenit în forţă atunci când nimeni nu se mai aştepta.

„Alături de medalia de bronz din urmă cu doi ani, aceasta este cea mai importantă medalie din palmaresul meu, pentru că este chiar la seniori. Am muncit mult împreună şi nimeni nu ne mai dădea nicio şansă de redresare, obiectivul nostru fiind doar să jucăm rugby. După prima parte a campionatului, când am avut şase înfrângeri consecutive şi doua victorii cu Aradul şi Buzăul, toată lumea ne-a pus la zid, ba mai mult ne-a şi abandonat, dar noi fiind nişte copii orgolioşi ne-am unit mai mult ca niciodată, am devenit o familie care a crescut de la meci la meci. Ne-am încurajat unii pe alţii, am strâns din dinţi, am strâns rândurile şi am câştigat campionatul. Au fost momente grele când eram doar câte şase-şapte jucători la antrenamente şi nimeni nu ne băga în seamă. Cei care au fost lângă noi necondiţionat au fost doar suporterii şi iubitorii acestui sport, care au venit la stadion şi ne-au încurajat. Iubirea lor faţă de noi ne-a făcut să nu cedăm psihic şi să terminăm pe primul loc“, a declarat jucătorul de 22 de ani.

Barbu pune punctul pe „i” si spune răspicat că meritul este numai şi numai al jucătorilor: „Este strigător la cer că acum după ce am luat primul loc, mulţi vin să-şi aloce meritele care, de fapt, nu la aparţin. Jucătorii sunt singurii cărora le aparţine acest merit”.

Anonim, dar… oficial

„Am avut cel mai bun sezon din ultimii ani. Am reuşit să câştigăm Divizia Naţională fără bani, fără prime, fără stimulente materiale, pentru că de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local nu am mai primit nimic. În Superligă asigurarea medicală e dublă faţă de cât e în Divizia Naţională, ca să nu mai amintesc şi de baremul de arbitraj. În momentul de faţă nu ne permitem să mergem în Superligă, acesta e adevărul. Bineînţeles, încercăm, facem tot ce depinde de noi, batem la toate uşile, la Minister. Poate acum, cu acest titlu, să avem un argument în plus ca să convingem pe cineva să ne sprijine financiar”, a opinat, sub protecţia anonimatului, un oficial al Ştiinţei.

Rugbiştii

Ştiinţa Petroşani: Alexandru Lupu, Danie Ivan, Răzvan Barbu, Marian Nastasiei, Andrei Barbu, Andrei Biro, Florin Coge, Ciprian Chiriac C, Ştefan – Ciprian  Carvatchi, Marcel Theodor Paraipan, Florin Ţandea, Vlad Popa, Raul Vîlceanu, Bogdan Ionuţ Pîrvu, Andry Cebotari, Alex Cucoş, George Pătraşcu.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii