ZVJ s-a interesat de problema dumneavoastră: Am obţinut promisiunea că, azi dimineaţă,...

ZVJ s-a interesat de problema dumneavoastră: Am obţinut promisiunea că, azi dimineaţă, va începe reparaţia la conducta de termoficare din Coroeşti

Timp de citire: 2 minute
Nici nu voi ca să mă laud, nici nu voi ca să mă dau mare, dar, după cât mi-am tocit pe tastatura calculatorului buricele degetelor, pare-se că lucrarea a fost cu folos. Punctul termic nr.23 din Vulcan, cel din Cocoşvar de pe strada Pinului, funcţionează. 
Acum vreo trei zile,
când am dat pe la punctul acesta, omul care avea grijă să înregistreze parametrii agentului termic mi-a spus că totul e OK. Pe coloana principală agentul vine cu aproape 80 de grade, iar pe secundar el se vâră în caloriferele apartamentele branşate la sistemul centralizat având temperatura de 47 de grade Celsius. Singura problemă, am aflat de la respectivul, ar fi aceea a apei de completare. Cauza? Cunoscută: se fură apă caldă din reţeaua de termoficare.
Buuuun!
Pentru că, fără un motiv personale, tot m-am pus cu ochii pe modul în care funcţionează termoficarea din Vulcan, să ne oprim puţin şi la cea din Coroeşti. Care a făcut obiectul scurtei intervenţii jurnalistice a tinerei mele colege Sonia Liberescu. Da, cunoşteam de ceva vreme datele problemei de la racordul aflat în faţa Şcolii Gimnaziela nr.5. Din care o ramificare pleacă şi la PT 3 (în poza), cel de despre care se plânsese cititorul nostru că stă închis.
Echipa de intervenţie-termoficare
de la SE Paroşeni luase deja în colimator problema, dar nu a putut face o mişcare. Şoseaua trebuie săpată de-a latul, ca să se ajungă la conducta beteagă, dar nimeni nu şi-a luat asupra lui responsabilitatea brăzdării ei. Nici măcar primarul Ile. Toţi se feresc ca de dracu’, de când cu poliţistul acela de la Bucureşti, să facă, fără autorizarea Drumurilor Naţionale, lucrări de genul ăsta. De aceea a durat atâta. Zic a durat, fiindcă, de astăzi, se schimbă datele problemei.
Ieri, pe la unu 
şi un pic după amiaza, l-am prins la telefon pe domnul director Doru Vişan în timp ce domnia sa venea de la Bucureşti. Era la volan, aşa că nu l-am solicitat mult. Întrebarea a fost simplă: când se va interveni lângă numărul 5?
„De mâine dimineaţă (astăzi – n.a.), a venit prompt răspunsul, intrăm pe ea şi o facem. Am obţinut autorizaţia, am vorbit cu domnul Diaconu, iar echipa de lucru va fi prezentă acolo! Vrem ca oamenii din cartierul acela să aibă din nou căldură”.
Orice alt comentariu, inclusiv al meu, cred că este de prisos. Rămâne doar să vedem urmarea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii