Ziua porţilor deschise la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Ziua porţilor deschise la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Timp de citire: 2 minute

În data de 2 septembrie 2015, Consiliul Judeţean Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, în colaborare cu Primăria Comunei Sarmizegetusa, organizează Ziua porţilor deschise la situl arheologic de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Cu această ocazie, va avea loc și o vizită de documentare a unei delegații din Serbia, Croația și Bulgaria, implicate în derularea proiectului cofinanțat de Uniunea Europeană, intitulat „Rute culturale în zona inferioară și de mijloc a Dunării II – Ruta împăraților romani și Ruta dunăreană a vinului pe piața turistică” și implementat în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015.

Vizita este organizată de Autoritatea Națională pentru Turism, care  participă în calitate de partener în cadrul proiectului menționat, alături de organizații din Bulgaria, Croația, România și Serbia, obiectivul principal fiind creșterea competitivității celor două produse turistice transnaționale: „Ruta împăraților romani” și „Ruta dunăreană a vinului”.

Delegația care va vizita Ulpia Traiana Sarmizegetusa în data de 2 septembrie (în cadrul proiectului din România mai sunt incluse siturile de la Adamclisi, Histria, Apulum și Roșia Montană) este compusă din Milos Gajic – consilier în cadrul Ministerului Culturii și Comunicării, Departamentul pentru patrimoniu cultural, Bora Dimitrijevic – director al Muzeului Național Zajecar și Elena Vasic Petrovic – de la Nis (Serbia); reprezentanți ai Centrului de Informare Turistică din Belogradchik și dr. Nikolay Nenov – director al Muzeului regional de istorie din Ruse (Bulgaria); Dora Kušan Špalj – consilier în cadrul Muzeului de arheologie din Zagreb, Zvonimir Rajković – director al Centrului de Informare Turistică Siska, Toni Glucina – director al Muzeului Arheologic Narona din Vid și Ema Višić-Ljubić – curator superior al sitului arheologic Salona, de la Muzeul Arheologic din Split (Croația). Totodată, delegația va fi însoțită de către Nikola Stanisa, de la Centrul Dunărean de Competențe din Belgrad. Scopul vizitei este, în principal, întărirea colaborării între instituțiile partenere din cele patru țări în cadrul „Rutei împăraților romani”.
Mihaela PETROȘAN

Comuna Sarmizegetusa, prin situl roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa, este inclusă în „Ruta împăraților romani”, alături de alte 18 situri romane din Bulgaria, Croația, România și Serbia. Una dintre realizările proiectului este obținerea certificării „Rutei împăraților romani și a vinului de-a lungul Dunării” ca și rută culturală europeană a Consiliului Europei. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii