Zilele lui Câțu sunt numărate! / Și pensionarii minieri încep protestele

Zilele lui Câțu sunt numărate! / Și pensionarii minieri încep protestele

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Pensionarii din cadrul Asociației Liga Pensionarilor Minieri „Valea Jiului” se aliază valului de proteste ale pensionarilor din toată țara pe tema respectării și aplicării Legii 127 din 2019, cunoscută sub numele de Legea pensiilor, privind „creșterea punctului de pensie cu procentul legal de 40%”.

Marți, 19 ianuarie, la sediul asociației din Casa de Cultură „Ion Dulămiță” din Petroșani, a avut loc o ședință a comitetului de conducere a acestei asociații.

Pensionarii din cadrul acestei asociații, nu doar foști mineri și trebuie specificat acest lucru, cer organizarea unei acțiuni de protest în aer liber pentru data de 22 ianuarie între orele 11,00 și 13,00. Este vorba, de fapt, de un marș de protest organizat în Petroșani, pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulămiță”- sensul giratoriu din zona Spitalului de Urgență Petroșani și retur. După care, pe platoul din fața casei de cultură, va avea loc un miting, unde reprezentanții asociației vor cere „respectarea de către guvernanți a legii adoptate de Parlamentul României și adoptate de președintele țării, Klaus Iohannis, respectiv creșterea cu 40% a punctului de pensie cum este prevăzut acolo la modul cel mai LEGAL posibil”.

În timpul ședinței, Ion Hortopan, a subliniat faptul că „se vor respecta, obligatoriu, regulile sanitare impuse de pandemie de COVID 19, respectiv purtarea de către fiecare participant a măștii de protecție, distanțarea fizică între cetățenii prezenți de minim 1,5 metri, precum și conduita civilizată a celor maxim 100 de persoane ce vor fi prezente, acesta fiind numărul maxim admis din punct de vedere legal”.

„Atât eu, cât și ceilalți colegi din conducerea asociației ne asumăm orice neregulă apărută în timpul acțiunii, dar asta nu se va întâmpla deoarece membrii noștri sunt pensionari onești, care respectă regulile acestei țări și sunt oameni de bună credință. Oricine nu va respecta toate acestea, îl vom înlătura din mijlocul nostru, asta să fie clar!”, a mai menționat printre altele liderul pensionarilor minieri din Valea Jiului.

Problema cu acest miting de protest și acel marș de care vorbeam este că de joia trecută, de când s-a depus cererea și documentația pentru aprobarea manifestației la Primăria municipiului Petroșani, și până marți, 19 ianuarie, nu a venit nici un răspuns. Avizul trebuie dat de o întreagă comisie, începând cu primarul Petroșaniului, continuând cu reprezentanți din cadrul jandarmeriei locale, a poliției locale și poliției municipiului și terminând cu secretarul Primăriei municipiului Petroșani.

„Noi am sunat și astăzi, dar nu ne-a răspuns nimeni, mâine, dacă nu primim nici un semn azi, vom merge la primărie să vedem ce se întâmplă. Noi, asociația, am făcut demersurile legale din timp. La miting și în marș vor fi maxim 100 de persoane, ne asumăm că respectăm toate regulile sanitare. Deci, nu vedem un motiv să nu se aprobe pentru data de vineri, 22 ianuarie, această acțiune, prin care dorim să protestăm pașnic și democratic pentru niște drepturi ale noastre, legale, ce ne sunt oprite deocamdată”, a subliniat pentru ziarul nostru liderul Ion Hortopan, în prezența celorlalți pensionari prezenți marți în sediul asociației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii