(GALERIE FOTO) Zilele Hunedoarei, o săptămână de evenimente pentru hunedoreni

(GALERIE FOTO) Zilele Hunedoarei, o săptămână de evenimente pentru hunedoreni

Timp de citire: 2 minute

La sfârșitul săptămânii trecute au debutat Zilele Hunedoarei, manifestare tradițională care oferă și în acest an un program de evenimente extrem de dens și interesant.

Paradă și Tabără istorică

Manifestarea a debutat, ca de obicei, cu o mare paradă, desfășurată pe străzile municipiului de pe Cerna, paradă care a adunat un număr foarte mare de hunedoreni încântați de desfășurarea de forțe.

„Le mulţumim participanţilor pentru demonstraţiile de dans, elementele sportive, prezentările de îmbrăcăminte şi echipamente civile sau militare, demonstraţiile de lupte, acrobaţiile aeronautice şi tuturor celor prezenţi pentru susţinere. Această paradă a făcut parte din cadoul autorităţilor locale pentru cetăţenii municipiului Hunedoara”, a transmis conducerea Primăriei Hunedoara.

De asemenea, timp de două zile, Stadionul Michael Klein a găzduit Tabăra istorică, eveniment în care participanții au asistat la demonstraţii de lupte şi dansuri şi au avut ocazia să afle cum trăiau, luptau şi cum se distrau strămoşii noştri.

Un program plin de surprize

După cum deja s-a aflat, „Zilele municipiului Hunedoara” se desfășoară în perioada 18-26 iulie 2015 și cuprind o serie de evenimente și acțiuni culturale, sportive și de divertisment.

Astăzi, la ora 19.00, la Galeria de Arte va avea loc un spectacol de cabaret intitulat „Unde este acea vară?!” – cântece, dans și proză din repertoriul universal al operei și operetei. Programul artistic va fi prezentat de soliștii Operei Maghiare din Cluj: soprana Adam Eva, tenorul Adam Janos, respectiv pianista, Incze G. Katalin.

Mâine, 21 iulie, este ziua dedicată copiilor, cu acțiuni ce vor avea loc în Parcul Tineretului, începând cu ora 19.00, sub titulatura Jocurile Copilăriei.

Miercuri, 22 iulie, de la ora 17.00, la Galeria de Arte va avea loc lansarea volumului Al Doilea Război Mondial – Ultimele Mărturii.

În aceeași zi se va desfășura și ediţia a IV-a a festivalului „Întâlnirea seniorilor cu istoria” care va avea loc la Castelul Corvinilor.

Și tot miercuri este Ziua Porților Deschise la Castelul Corvinilor. Pe parcursul întregii zile, toți cei interesați vor putea vizita gratuit castelul.

Joi, 23 iulie, de la ora 18.00, membrii CARP „Speranța” Hunedoara propun hunedorenilor un festival de romanțe și cântece de petrecere – „Deschide, deschide fereastra!”. Totodată, iubitorii de teatru se vor putea delecta cu un spectacol în aer liber „Încă-i bine”, cu renumita actriță, Rodica Popescu Bitănescu.

De asemenea, cei care îndrăgesc animalele sunt invitați și anul acesta la parada raselor canine, ce va avea loc în incinta Stadionului Michael Klein vineri, 24 iulie, de la ora 19.00.

La sfârșitul acestei săptămâni, organizatorii au pregătit spectacole de muzică populară, dansuri de societate şi dans modern. Printre invitaţii care vor urca pe scenă se află: Cristina Vasiu, Connect-R, Celia, Ștefan Bănică Jr. și Generalul și invitații lui.

Manifestările organizate de „Zilele municipiului Hunedoara” se vor încheia cu un spectacol de lasere.

Mihaela PETROȘAN
(sursa foto: Facebook Primăria Hunedoara)

(GALERIE FOTO) Zilele Hunedoarei, o săptămână de evenimente pentru hunedoreni

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii