Vulcanul va fi / Nodul rutier al autobuzelor electrice ale liniei „Green...

Vulcanul va fi / Nodul rutier al autobuzelor electrice ale liniei „Green Line”

Timp de citire: un minut

Clădirea fostului atelier al decedatei fabrici de stâlpi hidraulici, încă în picioare în Colonia de Jos a Vulcanului, este numai bună pentru a deveni garaj pentru autobuzele electrice care vor împânzi Valea Jiului.

Afirmaţia, făcută de însuşi Gheorghe Ile, i-ar aparţine proiectantului. Acesta, văzând ce-i în colonie, ar fi mărturisit că nici la Hunedoara nu s-a găsit aşa ceva. Remarca l-a umplut de respect pe mai marele Vulcanului, care, în sinea lui, precis că s-a felicitat, pentru că, acum ceva vreme în urmă, primăria a preluat clădirea în contul datoriilor pe care fostul IPSRUEMP le avea. Aici, după ce clădirea va fi renovată şi compartimentată, va exista tot ce-i necesar, pentru întreţinerea autobuzelor. Inclusiv staţie de spălare, a menţionat Ile, pentru că, acum, normele UE nu-ţi dau voie să ieşi pe traseu cu maşina murdară. Personalul, incluzându-i şi pe şoferi, va fi în număr de 110, iar cu ocazia asta va fi pus la punct, adică asfaltat, şi drumul care, de la intersecţia cu Nicolae Titulescu, duce în Colonia de jos.
Foarte interesantă mi s-a părut ideea avansată de consilierul local Simion Spiridon. Omul a propus ca specializările necesare acestui tip de îndeletnicire să fie incluse în programa claselor de profil de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu. În acest mod, tinerii care ies de pe băncile şcolii vor fi siguri de un loc de muncă. Gheorghe Ile i-a făcut cunoscut că varianta a fost deja luată în calcul. După cum a fost prevăzută şi aceea a asigurării unui transport în interiorul localităţilor – centru-cartier Dallas, centru Vulcan-Paroşeni sau centru Vulcan-Dealu Babii, bunăoară – tot cu acest tip de autobuze electrice.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii