Vulcan. Zmeura de pe Drumul Câinilor

Vulcan. Zmeura de pe Drumul Câinilor

Timp de citire: un minut

Foarte bună ideea de amplasare, în Vulcan, a panourilor care le indică turiștilor traseele pe care pot să le urmeze, pentru a ajunge la diferite obiective pe care vizitatorii municipiului și ai împrejurimilor sale nu ar avea de unde să știe că există.

Panourile au

fost amplasate de primărie în colaborare cu Asociația „ProMontana”, ai cărei membri sunt promotori ai turismului în Vulcan și în toată Valea Jiului. Unul dintre aceste panouri se află La Brazi, fostul loc de agrement, și el indică traseul care trebuie urmat pentru a merge pe Drumul Lupilor. Foarte mulți dintre turiștii străini care au cutezat să-l bată la picior – turiști cazați la pensiunea Șura lu Pătru, situată la vreo cincizeci de metri de panou –  au rămas uimiți de frumusețea locurilor din munții Vâlcan pe care au avut ocazia să le vadă.

Mai puțin

cunoscut este Drumul Câinilor, cum am botezat eu însumi poteca de La Brazi pe care, urmând-o, ajungi pe valea Morii. Neumblată de mai multă vreme, poteca a fost inundată de vegetație și abia se mai vede. Este posibil ca ea să nu mai fie preferată de cei care se duc la plajă la pârâul Morii din cauza câinilor, vreo doi cât vițelul, care, odată ajuns în zonă, te latră din curtea domeniului îngrădit cu ziduri de beton și gard înalt din plasă de sârmă. Eu am mers fără teamă, mai ales că trecerea pe lângă ei mi-a fost răsplătită de tufele pline la greu cu zmeură peste care am dat la capătul potecii. Drumului Câinilor, pardon!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii