Vulcan / Validare de mandat cu ciondăneli

Vulcan / Validare de mandat cu ciondăneli

DISTRIBUIȚI

Am fost de față nici nu mai știu la câte validări de mandat de consilier local. La niciuna, însă, operațiunea de miruire în funcție nu a durat atât de mult cât i-a luat, ieri dimineață, celei de învestire a domnului Victor Busuioc.

Domnia sa 
a preluat locul demisionarului Florin Radu Mârza. De reținut că primarul Gheorghe Ile nu a rostit numele acestuia, ci s-a mulțumit să spună că „în urma demisiei a rămas un loc vacant”. Ca și predecesorul său, domnul Victor Busuioc este membru UNPR, partid care, în județul nostru, s-a aliat cu Partidul Socialist al Muncii, împreună cu care, la alegerile locale din 2016, a făurit „Alianța pentru Hunedoara”. Dar domnul Ion Tilea, consilier socialist al muncii, nu mai recunoaște partidul la care a nădușit, pe plan național, Gabriel Oprea, iar pe cel petroșenean Harry Vochițoiu. Din punctul dumnealui de vedere, unepereul este mort. Ca urmare, dumnealui a avut o altă propunere și a considerat că cea a doamnei Angela Stoica este lipsită de temei și nelegală.

De fapt, discuțiile
pe această temă dintre cei doi sunt mai vechi și au răbufnit odată cu demisia lui Florin Mârza. O altercație între ei s-a stârnit chiar miercuri, înainte de a începe „deîndata”. Doamna consilier local Angela Stoica a afirmat că nu-i poate răspunde poveștilor științifico-fantastice depănate de Tilea. Ba, mai mult, dumneaei îi impută colegului de alianță că a uitat un lucru important. Acela că ea a fost cea care i-a întins o mână electorală și că i-a oferit lui Ion Tilea ocazia să devină consilier local. În discuția în contradictoriu pe care au purtat-o ieri, fiecare a venit cu argumentele sale, considerate irefutabile. Pus între ciocan și nicovală, rabinul, adică primarul Ile, i-a dat dreptate fostei sale îndrăgite, pe vremea aceea, viceprimărițe. Nu c-așa a vrut el, ci fiindcă asta spuneau documentele doveditoare pe care apriga lui fostă colaboratoare i le-a băgat sub ochelari. La votul de învestire a domnului Victor Busuioc, a existat unul „împotrivă”. Nu cred că mai trebuie precizat cui i-a aparținut. După ce a intrat cu acte în regulă și cu jurământul de rigoare în consiliul local, fostul milițian – căruia Gheorghe Ile i-a recomandat să vină la ședințe cu pulanul pe care-l învârtea când era activ – a fost introdus în componența comisiei juridice și de disciplină, rămasă cu un loc liber după plecarea fostului său ocupant.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii