Vulcan / Una votăm, alta fumăm!

Vulcan / Una votăm, alta fumăm!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Nu organizarea „Târgului de Crăciun” în sine a dus la discuţii între consilierii libera­li vulcăneni şi primarul Gheorghe Ile. Chestiunea pe care aceştia o ridicaseră se referea la rezolvarea unui aspect care, în anii trecuţi, cam în aceeaşi vreme, a creat nemulţumiri.
„Târgul de Crăciun”, programat
să se desfăşoare în intervalul de timp 18-14 decembrie pe Bulevardul Mihai Viteazul, este vizibil mai subţire ca în anii anteriori. Dar nu asta-i problema. Liberalul Costel Dragu a atras atenţia că, închizând principala arteră de circulaţie începând de la Unic şi până la CAP, „îi ucidem, pur şi simplu, pe comercianţii cu magazine pe bulevard”. El a amintit de situaţia similară de acum un an, când câţiva proprietari de magazine au protestat la primărie şi au depus un memoriu, deoarece chioşcarii înşiraţi pe bulevard, veniţi cine ştie de unde, le-au luat considerabil din clienţi.
Dacă măcar nu
se poate lăsa bulevardul deschis, atunci să se închidă după amiaza, de la trei-patru încolo, a sugerat Dragu. Ile nici nu a vrut să audă. Sunt programe cu colindători, vine Moş Crăciun în Orăşelul Copiilor şi tarabele negustorilor, amplasate pe carosabil, nu pot fi strânse şi, apoi, din nou puse la loc. Apoi, a ţinut primarul să aducă aminte, mulţi dintre cei cu memoriul de acum un an nu şi-au plătit taxele la stat. Soluţia salvatoare a venit de la consilierul local liberal Alina Cîrstoiu. Dumneaei a precizat că nemulţumiţi sunt îndeosebi comercianţii din zona UNIC-ului. Şi, ca atare, a dat şi soluţia. Bulevardul să nu fie închis la sensul giratoriu de la UNIC, ci de undeva în zona poştei sau a cinematografului. Unde există spaţiul şi posibilitatea de întoarcere a autoturismelor.
Ideea i-a plăcut
şi lui Gheorghe Ile, dovadă fiind faptul că amendamentul doamnei Alina Cîrstoiu a fost admis şi introdus în proiectul de hotărâre votat după aceea. Aşadar, pe hârtie, treaba a fost făcută ca la carte. Numai că mare mi-a fost mirarea când, vineri, 18 decembrie, dimineaţa, am observat că, la UNIC, au fost puse panourile care nu le dădeau voie maşinilor să intre pe bulevard! E drept, spre seară, am văzut amplasat un panou, asezonată cu banda roşu-alb aferentă, şi aproape de chioşcul de ziare de lângă blocul cu cinematograful. Dar ce autoturism să mai fi ajuns până aici, din moment ce avea interdicţie din capătul de la UNIC?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii