Cam puțină lume a fost atrasă de dezbaterea publică de luni a bugetului local pe 2025. În sala de ședințe de la etajul I al Primăriei Vulcan s-au strâns câțiva consilieri locali, doamnele de la compartimentul economic și ceva public, mult mai firav ca în alți ani, din care foarte multe femei. Dovadă că doamnele sunt mai interesate la acest capitol care privește banii publici.
Sincer să fiu,
m-am cam mirat de lipsa de interes a cetățenilor într-o problemă care privește orașul, deci și interesele lor. M-am așteptat să-i văd pe unii dintre cei care, în mod constant, critică primăria pe rețelele de socializare, dar nu am zărit nicio față din această categorie de cetățeni. Asta nu înseamnă, însă, că punctele de vedere critice au lipsit la adunarea desfășurată în dimineața zilei de luni, 17 martie. Nu am scăpat ocazia să le notez, pentru a fi consemnate în ceea ce urma să relatez în ZVJ.
Prima intervenție
pe care o amintesc chiar acum a fost cea a domnului Alexandru Fazekaș (Țuțu). Dumnealui a fost a criticat vehement, dar politicos, modul în care administrațiile publice care s-au perindat la conducerea Vulcanului au tratat strada Morii pe care și el locuiește. „Nu ne iubesc primarii, consilierii?”, a întrebat el retoric cu bătaie la starea degradată a acestei străzi care le pune la încercare autoturismele și de pe care taximetriștii refuză să mai ducă sau sa mai ia clienți. Întrebarea sa a fost oarecum cu schepsis, fiindcă ea a făcut subtil referire la mandatele de primar ale predecesorului care invoca același motiv pentru lăsarea de izbeliște a străzii Morii. Aceea că nu aduce suficiente voturi. La fel, de fapt, ca și în cazul altora.
Domnul Alexandru Fazekaș
își are casa pe partea cam de unde începe porțiunea de pământ a străzii, a cărei modernizare va începe cel târziu la mijlocul lui aprilie. Primarul a repetat, fiindcă înainte mai vorbise despre asta, că lucrările la partea de pământ se fac cu finanțare prin Proiectul Național „Anghel Saligny”, dar mai greu va fi cu continuarea lucrărilor pe porțiunea betonată. În acest caz, modernizarea care se face cu bani de la bugetul local a fost împărțită în trei părți, iar suma necesară va fi în jur de 1,3 milioane de lei. Prima porțiune, cea până primul pod, a fost asfaltată, dar celelalte două mai trebuie să aștepte.
„Nu știu dacă anul acesta va fi betonată!”, a fost sincer cu omul Cristian Merișanu. Răspuns care, firește, nu l-a încălzit mai deloc pe cel căruia îi fusese adresat.