Vulcan. Transformatorul telegondolei încă mai „poate”

Vulcan. Transformatorul telegondolei încă mai „poate”

Timp de citire: 2 minute

Primăria Vulcan nu-i lasă fără curent pe proprietarii cabanelor din Pasul Vâlcan. Este așa, fiindcă s-a ținut seama că promovarea valorilor culturale și naturale ale zonei și turismul reprezintă un domeniu prioritar al economiei naționale, cum se precizează în raportul de specialitate al hotărârii de consiliu local aprobate în 26 iunie.

Până prin

2015, Asociația Pasul Vâlcan avea propria rețea de alimentare cu energie electrică. Era una cu mari probleme, fiindcă aceasta „pușca” unde nu te aștepta. Și, tot așa, până când nu s-a mai putut face nimic. Ca atare, în 2016, Alexandru Cantor, fostul președinte al asociației, a venit la Gheorghe Ile – fie iertați amândoi, că nu mai sunt în viață! – și i-a propus un acord de parteneriat prin care primăria să le dea curent de la transformatorul stației de întoarcere a telegondolei. După ce Ile a dispus să se facă niște calcule, ca să vadă dacă e posibil, cei doi au bătut mâna și așa s-a ajuns la semnarea Acordului de parteneriat nr.22730/11.07.2016.

S-a vorbit

la vremea aceea – știu asta, fiindcă am fost prezent la ședința de consiliu de atunci – că e vorba de ceva provizoriu, până când Asociația Pasul Vâlcan se va reuși să-și refacă propria-i rețea de alimentare cu energie electrică. Dar, vorba cuiva, cum că, la români, tot ce-i provizoriu rămâne  pentru totdeauna, la fel a fost și cu branșamentul la transformatorul telegondolei. Așa s-a ajuns că, în iunie, la primărie, a fost înregistrată cererea nr.28846/13/06.2024, prin care asociația solicită prelungirea acordului de parteneriat pentru alimentarea cu energie electrică încheiat cu opt ani în urmă.

Cererea a fost

aprobată în ședința ordinară de consiliu local de la sfârșitul lunii trecute. Argumentul a constat, așa cum apare în raportul de specialitate, în „Faptul că s-a realizat un branșament la rețeaua de alimentare cu energie electrică care să alimenteze cu energie electrică căsuțele de vacanță din zonă și că s-a ținut cont de solicitările membrilor asociației și s-a verificat documentația tehnică ale Celulei de transformator tip ES-01-L-24-630, seria nr.6981/2010, tensiune nominală 630A”. Ca atare, constatându-se că transformatorul încă mai „poate” să ducă și nu e în pericol de a „pușca”, cei din Pasul Vâlcan nu rămân fără curent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii