Vulcan. Se repară bustul lui Avram Iancu

Vulcan. Se repară bustul lui Avram Iancu

Timp de citire: 2 minute

Se lucrează așa cum trebuie la punerea la punct a Parcului Avram Iancu din Vulcan. Oamenii de bună credință văd asta cu ochii lor și se bucură, deși acum, că tot urmează localele, mai sunt unii care  vin cu reproșuri de genul că „de ce s-au apucat de asta numai acum?” sau că „o fac pentru alegeri!”.

Adevărul

e că repararea parcului era pusă în discuție și, așa cum s-a spus de câteva ori în paginile acestui ziar, ar fi urmat să înceapă după finalizarea clădirii din colțul sud-vestic. De fapt, îmi amintesc că și fosta administrație publică locală își pusese în gând să-i dea Parcului Avram Iancu aspectul avut la inaugurare. Numai că, atunci, era vorba de operațiuni faraonice care, în mod sigur, ar fi pus la grea încercare bugetul local, fiindcă, s-a precizat de atunci, lucrările la parcuri nu pot fi efectuate cu susținere financiară europeană.

Nu există

un termen precis, bătut în cuie, la care lucrările din parc urmează să fie terminate, dar, rând pe rând, oamenii vor vedea că tot ce se face este ceva frumos. Cine a trecut prin zonă a observat că parcul urmează să aibă o altă față. Aleea principală care dă din stradă și merge spre soclul pe care este montat bustul lui Avram Iancu a fost lărgită, intrarea dinspre stradă se va face pe trepte și, un amănunt de care nu se ținea seama pe vremuri, va exista o cale de acces și pentru persoanele cu handicap. Modificări substanțiale sunt și la cealaltă alee dinspre stradă, dar și la cele din interior.

Trecătorilor nu

le-a scăpat faptul că se renovează bustul Crăișorului. Odată refăcut, soclul urmează să fie placat cu marmură. De repararea bustului propriu zis se ocupă cunoscutul artist plastic Teodosie Cuciuc, cadru didactic la Clubul Elevilor din Vulcan, din ale cărui mâini au ieșit statuile amplasate a cota 1621 a Pasului Vâlcan și cea a lui Mihai Viteazul din stațiunea turistică de interes local. Cu scule adecvate, artistul îndepărtează tot ceea ce trecerea timpului a lăsat pe schipul sculptat în piatră al Avram Iancu și, într-o săptămână, a apreciat domnia sa, bustul va arăta exact ca la începutul anilor 90, când  a fost amplasat pe soclu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii