Vulcan / Se cumpără la greu locuințele

Vulcan / Se cumpără la greu locuințele

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Începând de două-trei luni, proiectele de hotărâre privind vânzarea imobilelor-apartamente și a  locuințelor individuale sunt tot mai multe la ordinea de zi a  ședințelor ordinare. O asemenea cerere de locuințe s-a văzut în Vulcan numai prin anii nouăzeci, când oamenii se îngrămădeau la Almaserv, ca să-și cumpere apartamentele pe care le ocupau în calitate de chiriaș.

 

Până luna trecută,

vânzarea imobilelor cu destinație de locuințe aflate în fondul locativ de stat se făcea în conformitate cu regulamentul aprobat prin HCL nr.64/2021. La sfârșitul lunii martie, în urma aprobării proiectului de hotărâre nr.102/2022 acest regulament a fost reactualizat. „A fost simplificat, așa cum a declarat primarul Cristian Merișanu, pentru a veni în sprijinul oamenilor”. Exact cum se precizează, de fapt, și în referatul de aprobare în care se vorbește de „modificarea unor condiții de eligibilitate, cât și intenția de a elimina birocrația”.

 

Regulamentul

recent aprobat se întinde pe patru pagini A4 și poate fi consultat și la Direcția Administrare Domeniul Public și Privat al Primăriei municipiului Vulcan, care, la articolul 2 al hotărârii de consiliu local, este însărcinată cu ducerea lui la îndeplinire. O problemă pe care doritorii o întâmpină în demersul lor de a-și cumpăra de la stat locuințele este acela al obținerii raportului de evaluare. Este posibil ca acest lucru să se întâmple din cauza  solicitărilor mari existente la evaluatorul autorizat. Cineva îmi spunea, deunăzi, că are deja o lună și un pic de când a depus cererea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii