Vulcan. Şapte clădiri din domeniul public puse la punct cu bani americani

Vulcan. Şapte clădiri din domeniul public puse la punct cu bani americani

Timp de citire: 2 minute

O urgenţă neaşteptată a făcut necesară, vineri, 31 iulie, convocarea, în şedinţă extraordinară, a Consiliului Local al municipiului Vulcan.

Primarul Gheorghe Ile,
cel care a reuşit să-i strângă pe cei zece aleşi locali aflaţi în sală la începutul şedinţei, pe parcurs, au mai apărut doi, le-a explicat în ce constă urgenţa. Trei dintre cele patru proiecte de hotărâre puse pe tapet trebuie neapărat aprobate în iulie, pentru ca, din 3 august, să poată să-şi producă efectul. Una dintre aceste urgenţe se referea la bani.

La sume de bani
care-şi cer permisiunea să-şi găsească loc în bugetul local. Sau, cum scria la proiectul de hotărâre, “privind rectificarea bugetului local pe anul 2015”. La baza mişcării a stat extrasul de cont prin care s-au încasat 47 de mii de lei reprezentând venituri din donaţii şi sponsorizări alocate de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNPD). E ceva deosebit în ce priveşte Vulcanul şi programul acesta, aşa că îmi permit să detaliez puţin chestiunea. Asta, fiindcă sunt puţine localităţi în ţară care sunt băgate-n seamă de americanii de la UNPD.

club sansaÎn Valea Jiului,
în afara Vulcanului, doar Petrila mai beneficiază de sume de bani alocate prin programul amintit. În rest, mai avem localităţile Călan, Calafat şi Craiova. Care au parte de bani necesari reabilitării clădirilor din domeniul public. Când a făcut precizările astea, Gheorghe Ile nu a putut să nu se înfoaie un pic mândrindu-se că municipiul condus de el are cea mai mare sete şi este cel mai activ în absorţia de bani de acest fel. Banii de la UNPD se vor duce, conform celor arătate în proiectul devenit acum hotărâre de consiliu local, pe “finanţarea serviciilor de proiectare necesare reabilitării termice a şapte clădiri: Cantina de Ajutor Social, grădiniţa aferentă Şcolii Gimnaziale nr.6, Grădiniţa nr.1 PN, Grădiniţa nr. 1 PP, Centrul Educaţional de Cultură “Şansa”, grădiniţa din incinta Şcolii Gimnaziale nr. 5 şi Sala de Sport.

Tot la rectificări
apare şi majorarea, din bugetul local, cu 35 de mii de lei a sumei necesare “Documentaţiei tehnice pentru reabilitarea străzii Căprioara”. Acesta este drumul care, din DN 66 A, duce la groapa de gunoi a Vulcanului. Închiderea, în judeţ, a celorlalte aşezări de colectare a gunoiului  menajer a făcut ca aceasta de aici să rămână singura rămasă în funcţiune. Ca atare, când s-a pus problema ca maşinile cu gunoi din Hunedoara şi Deva să vină şi să descarce la Vulcan, primăria vulcăneană a avut pretenţia să fie sprijinită la amenajarea drumului. Consiliul Judeţea Hunedoara a fost de acord, iar în urma aprobării acestui proiect de hotărâre, în aceste zile va decarta prima parte din banii destinaţi acestei lucrări.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii