Vulcan. S-a putut și fără să fie săpat drumul

Vulcan. S-a putut și fără să fie săpat drumul

Timp de citire: un minut

La sfârșitul săptămânii trecute, la intersecția străzii Romană cu Bulevardul Mihai Viteazul, peste drum de Profi, s-a încheiat o operațiune dificilă care le-a luat muncitorilor câteva zile bune, ca s-o efectueze.

A fost vorba

de schimbarea, pe o lungime de circa cincisprezece-douăzeci de metri, a conductei care ține de firul al doilea al magistralei de apă potabilă de la Dincă Vulcan la Zănoaga. Porțiunea la care nu s-a lucrat în momentul în care înlocuirea a început de la Dincă este cea de la capătul dinspre bulevard al străzii Romană. Diferit față de alte locuri în care a trebuit să fie traversată o stradă este că, în acest caz, s-a recurs la o subtraversare a carosabilului.

Nu știu a cui

a fost ideea, dar a fost una super bună. Vă dați seama că, dacă nu ar fi fost adusă mașinăria cu care s-a perforat și cu care s-a introdus conducta de fontă ductilă, protejată pe interior cu polietilenă, cu diametrul nominal de 400 mm, traficul auto din zonă ar fi fost dat peste cap! Din fericire nu s-a ajuns la asta și, în afară de disconfortul creat pietonilor, nu s-a întâmplat nimic altceva. Imediat după asta – e de reținut –, a început repararea trotuarului care a trebuit să fie spart la ambele capete. Profit de ocazie ca să vă spun că, după atâtea și atâtea semnale trase, s-a reparat și porțiunea de trotuar de lângă blocul C16 de pe Nicolae Titulescu. Ceea ce nu-i rău, desigur!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii