Vulcan. Reparaţii care trebuie continuate

Vulcan. Reparaţii care trebuie continuate

Timp de citire: 2 minute

În urmă cu o lună și ceva, a fost începută o operațiune promisă cu aproape un an în urmă. La acea dată, administrația publică locală promitea că vor fi reparate treptele scărilor din partea sudică a bulevardului din Vulcan, scări care facilitează accesul pietonal spre cartierul Cocoșvar.

În acest moment
scara din spatele restaurantului „Țugu” pe care, urcând, ajungi pe strada Romană sau Serpentina, cum i se mai spune, este în ordine. Treptele acestei scări au fost primele la care au lucrat muncitorii unei societăți de construcții din Petroșani cu care Primăria Vulcan s-a înțeles să repare încă patru scări situate tot pe partea sudică a Bulevardului Mihai Viteazul. Am fost acolo în primele zile de la începerea operațiunii și, sincer, mi-a plăcut cum se lucrează. La fel de plăcut impresionat am fost de modul în care tânărul inginer care-o coordona pe oameni mi-a răspuns la toate întrebările.

După ce au terminat-o
pe aceasta, constructorii s-au mutat cu șantierul puțin mai sus, la scara care, de pe Serpentină, dă în latura vestică, spre străzile Dorobanți și  Fântânelor, din vechiul cartier Cocoșvar. Scară care, fiind destul de abruptă și paradită rău de tot, prezenta un permanent pericol pentru persoanele în vârstă, îndeosebi. Marți, când am făcut pozele care însoțesc articolul acesta, vopseaua de pe barele de sprijin laterale nu se uscase încă. Dovadă că lucrarea se încheiase cu puțin timp în urmă.

Am văzut
pe Facebook o încercare prostească de a lua la mișto ceea ce s-a făcut aici. Nu cred că era cazul, fiindcă lucrătura care a ieșit chiar că e țais. Rămâne de văzut ce soluție se va găsit pentru repararea scării de lângă „Țugu”, care-i varză rău, și a celorlalte două care-i urmează cum mergi spre primărie. Nu de mult, tot la o ședință de consiliu local, s-a amintit și de începerea reparației la pavelele de pe trotuarul nordic, de la CAP la Unic, al bulevardului. S-a zis că lucrarea îi va fi încredințată unei firme care se știe cu așa ceva. Reparația nu ar mai trebui să fie întârziată. Pe porțiuni întinse pavelele nu mai sunt la locul lor și joacă în draci când calci pe ele. Plus că aluneci când nici nu te aștepți după ce dă un pic de ploaie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii