Vulcan. Regretul de a nu fi participat

Vulcan. Regretul de a nu fi participat

Timp de citire: un minut

Pepiniera de lavandă Lucia de pe strada Căprioarei din Vulcan este deja o atracție pentru multă lume din municipiu, din Valea Jiului și chiar din afara ei. Bazele pepinierei au fost puse în 2019, iar de atunci activitatea celei care se ocupă de ea s-a diversificat încontinuu.

Pe cei 1221 mp

ai plantației – păzită de doi dulăi, Ursu și Haiduc – doamna Elena Cazamir cultivă lavandă mov, albastră și albă. Pe lângă astea mai are grijă de culturi de salvie, goji, smochin, migdale și șofron. Vara, femeia organizează zilele Porților Deschise în care pepiniera ei poate fi vizitată de oricine. Cei care-i trec pragul sunt ospătați cu sucuri, deliciul făcându-l limonada de lavandă, și cu paste gătite ca la mama lor din Italia de către Edi Zorzo, soțul doamnei Elena. Cine nu le are cu sucurile poate fi servit cu o bere rece sau cu un pahar cu vin. Românesc sau adus din peninsulă.

Așadar,

doamna Elena Cazamir poate fi considerată ca fiind un investitor local, iar pepiniera de lavandă pe care a pus-o în picioare poate fi oricând o atracție turistică. De altfel, pepiniera apare și pe harta turistică amplasată lângă ciuperca poliției locale, loc în care funcționează și un punct de informare. Ceea ce regretă doamna este faptul că nu a știut despre recenta întâlnire de la Șura lu Pătru a investitorilor din turism, HoReCa și asociațiilor de profil. Ar fi avut și ea câteva propuneri pe care ar fi vrut să le împărtășească participanților. S-a liniștit când i-am zis că va fi o nouă adunare luna viitoare. Până atunci, a promis ea, îi vor veni și alte idei, dintre care unele precis că vor fi pe placul celorlalți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii