Vulcan. Pus pe liber înainte de termen

Vulcan. Pus pe liber înainte de termen

Timp de citire: 2 minute

Joi, 25 octombrie, înainte de începerea ședinței ordinare a Consiliului Local Vulcan, doamna jr. Mihaela Rogobote, secretarul general al municipiului, a dat citire Ordinului nr.473/ 2023 emis de prefectul județului Hunedoara, care i-a fost trimis pentru înștiințare și aplicare.

Prin acest ordin

Instituția Prefectului județului Hunedoara constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al domnului Siriteanu Herțug Adrian și declară vacant locul rămas liber.  Hotărârea a fost luată pe baza referatului nr.9042/04.10.2023 întocmit de Serviciul juridic și contencios administrativ privind îndeplinirea condițiilor legale pentru constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier și în urma adresei nr.801.29.09.2023 expediate de filiala județeană Hunedoara a USR.

De fapt,

așa cum a relatat chiar Siriteanu Adrian, s-a ajuns la asta în urma intrigilor și minciunilor lansate la conducerea județeană de către Dan Constantin Marinescu, plecat de la USR Vulcan și aflat, în prezent, în postura de candidat la funcția de primar din partea  filialei locale a unui alt partid. Disensiunile între cei doi au apărut în 2020, anul în care Dan Constantin Marinescu a fost primit în filiala USR Vulcan. „Pe atunci nu se ținea mare, spunea că el poate fi pus și pe locul opt la consilieri – zice Adrian Siriteanu -, pentru ca, mai apoi, a început să aibă pretenții și să facă ce voia el”. Tot Adrian Siriteanu îl acuză pe fostul său coleg de partid că a schimbat biroul local cu oameni aduși de el și, mai mult, „a început amenințările la adresa mea”. Dan Constantin Marinescu și l-a luat ca aliat, în demersul său, pe  Liviu Tătaru, președintele filialei și consilier local ca și el. De fapt, tot consiliul local știe că ei nu prea au avut treabă cu ce se discuta la ședințe, fiind ba absenți, ba on line, pentru ca tot amândoi să demisioneze din forumul legislativ local din Vulcan.

Adrian Siriteanu le-a

mulțumit consilierilor locali pentru cei trei ani petrecuți împreună. „Am fost dat afară de domnul Marinescu, care nici nu prea venea la ședințe”, a spus el în încheiere. „E o mare nedreptate, a fost de părere și primarul Cristian Merișanu, dumneavoastră ați fost la toate ședințele de consiliu local, pe când el (s-a referit la Dan Constantin Marinescu – n.a.) nu a fost la nici un sfert din ele. V-a eliminat cu minciuni, el care a plecat la alt partid și, cum se aude, ar urma să meargă la altul!”.

Locul de consilier local rămas vacant va fi ocupat, foarte probabil, de doamna Mirela Vâjdea, membru USR, la fel ca și cel demis, de încă de la constituirea filialei vulcănene a partidului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii