Vulcan / Punctul de vedere interesant al unui pompier profesionist

Vulcan / Punctul de vedere interesant al unui pompier profesionist

Timp de citire: 2 minute

Se pare că opinia conform căreia focul ar fi putut fi pus în mod intenţionat, auzită, alaltăieri, lângă blocul F7 din Vulcan, în apropierea garajului şi a autoturismului „Opel” făcute scrum, ar putea fi considerată ca o ipoteză demnă de luat în seamă. Nu o spun eu, ci aceasta este afirmaţia scrisă a unui pompier de meserie pe care acesta a trimis-o într-un e-mail adresat subsemnatului. Redau, în continuare, punctul dumnealui de vedere.

„Pentru Gheorghe Olteanu, Bună ziua! 
Ca urmare a publicării articolului din data de 6 Noiembrie 2017, respectiv <>, vă pot spune din sursă sigură şi datorită şcolarizării mele ca servant pompier că este exclus scurt circuitul la un asemenea garaj. Acest lucru eu unul personal îl exclud din cauză că la un scurt circuit învelişul cablului electric se supraîncălzeşte până la nivelul de autoaprindere. Odată învelişul cablului aprins, acesta curge cu flacără pe lungimea cablului electric şi nicidecum în acelaşi loc. Drept urmare, aici putem lua în calcul două ipoteze care, prima din punctul meu de vedere este faptul că mulţi copii merg acolo şi fumează pe ascuns, inclusiv elevii care chiulesc de la cursurile oferite de Liceul mun. Vulcan, dar şi după terminarea cursurilor până la ore târzii şi ar fi putut produce un incendiu din teribilism. Sau a doua variantă şi la fel de plauzibilă ar fi faptul că acel garaj a fost spart şi ca urmare că nu au reuşit să fure nimic au ales incendierea. Să nu uităm că tot în vara acestui an în acel loc s-a mai spart un garaj, iar organele de anchetă au clasat dosarul ca fiind autor necunoscut. Îmi asum punctul meu personal de vedere şi ceea ce am relatat ca şi drept la replică. Dragoş Grămadă”.

Nu cunosc, în acest moment,
varianta luată în calcul de către pompierii care au participat la lichidarea incendiului produs duminică, aproape de miezul nopţii, pe strada Preparaţiei din Vulcan. S-ar putea ca aceasta să coincidă cu cea expusă, aici, de către colegul lor. Caz în care, după elucidarea cauzelor care au generat focul de la garajul acela, am fi onoraţi ca Serviciul de Gardă al Pompierilor să îl trimită şi redacţiei noastre.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii