Vulcan / PT 23 din Cocoşvar, la doi ani de la despărţirea...

Vulcan / PT 23 din Cocoşvar, la doi ani de la despărţirea de agentul termic

Timp de citire: un minut

În noaptea de miercuri spre joi, punctul termic nr.23 de pe strada Pinului din Vulcan a fost readus la viaţă. Nu întru totul, fiindcă tensi… presiunea, pardon, agentului termic care i-a dezmorţit aparatele de contracurent nu a fost suficientă.

Nici caloriferele celor

branşaţi la acest punct termic mort de doi ani nu fost pătrunse de căldură. Mi-a spus asta prietenul Michi, din blocul de peste drum de şcoala neterminată de pe Parângului, care, mai toată seara zilei de miercuri, a făcut ture-ture la punctul termic. Acum, cum să zic, era de aşteptat ca, după atâta amar de vreme de inactivitate, ceva dinăuntru să se ducă naibii şi să nu mai răspundă la comenzi.

Aşa că, în jurul orei douăsprezece,

văzând o autospecială şi furtunuri de sudură întinse, am intrat şi eu, curios, în acest punct termic care a hibernat două ierni la rând. Înăuntru erau meseriaşi de la SC Termoficare Vulcan SA şi de la secţia de termoficare a SE Paroşeni. Dintre cei care, cu două zile înainte terminaseră montarea celor patru conducte noi (tur-retur) de mai jos de sala de sport.

Costică, sudorul specialist

de la termocentrală, care odinioară a lucrat la răposata Edil Therma, le dădea indicaţii ajutoarelor sale, printre care şi inginerul Jitea, cum să-i ţină bucata de ţeavă pe care o perpelea cu autogenul. Da, mi-a confirmat domnul inginer de la Termoficare Vulcan, au fost ceva probleme, dar acum încercăm să le rezolvăm.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii