Vulcan. Problema jompului făcut pompieristic / S-a rezolvat doar după ce o maşină...

Vulcan. Problema jompului făcut pompieristic / S-a rezolvat doar după ce o maşină a intrat în el

Timp de citire: 2 minute

Mi-a plăcut cum a zis cetăţeanul din Crividia, când i-a cerut conducerii ziarului să-l trimită pe dl. Olteanu, ca să facă poze cu necazurile pe care le au cei de la capătul nordic al Vulcanului.

Nu ca să mă dau
în faţă, dar, spre deosebire de aparatele superprofesionale ale prietenilor mei fotografi, ai căror pixeli rămân impresionaţi îndeosebi de imagini fermecător de frumoase, Nikon-ul meu de buzunar se mai lipeşte şi de acelea pe care, desigur, administraţia publică locală nu le-ar vrea să fie văzute nici pe hunedoaraplus.ro şi nici pe FB. Dar nu acuz pe nimeni, fiindcă asta-l diferenţiază pe un reporter de ziar de alte categorii de mânuitori ai aparatului foto.

Profesia mă determină
ca, deseori, să revin în locuri în care am fost şi am scris. Strada Plopilor din Cocoşvar, strada întâi, cum i se zicea în vechime, este unul dintre acestea. Cauza acestei preocupări a fost modul pompieristic în care s-a rezolvat, iniţial, problema scurgerii acumulării de ape subterane existente la capătul sudic al străzii. Cea care dă în prelungirea Fântânelor. Nu mai revin, că deja m-am săturat de câte ori am repetat-o. Vina nu-i nici administraţiei publice locale, deşi, înainte de începerea lucrărilor, aceasta ar fi putut da o raită pe acolo cu proiectul în mână, şi nici a constructorului. Deşi acesta, cu efort nimim, ar fi putut, totuşi, soluţiona problema. A se vedea în acest sens cum s-a rezolvat pe Cabanei. Vina, e cât se poate de clar, o poartă proiectantul.

Uitaţi-vă, vă rog,
la poza în care, bătaie de joc, scurgerea de apă a fost soluţionată prin săparea unui jomp. A unei gropi care dă ca nuca-n perete în strada frumos asfaltată. Şi, ascultaţi aici, aşa ar fi rămas, cu toate că subsemnatul i-a arărat urâţenia, dacă, de curând, în groapa asta nu ar fi dat cu maşina o doamnă. Femeia a vrut să facă la dreapta, nu a observat jompul, şi a intrat în el. La scurt timp, un domn cu gipanul era cât pe ce să păţească acelaşi lucru. Nu, nu vă bucuraţi, nu era Gheorghe Ile, ci altcineva, care are tot un autoturism 4×4 bengos ca al primarului. Zilele trecute, jompul acesta a fost aranjat şi prevăzut cu un grilaj. Apa tot pe drum la vale o s-o ia, dar grija mare trebuie purtată grătarului care acoperă groapa. Fiind din fier şi acesta poate s-o ia din loc oricând…
Gheorghe OLTEANU

Vulcan. Problema jompului făcut pompieristic / S-a rezolvat doar după ce o maşină a intrat în el

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii