Vulcan. Problema din centrul vechi

Vulcan. Problema din centrul vechi

Timp de citire: un minut

Din start trebuie spus că sugestia pe care o fac în aceste rânduri li se adresează lucrătorilor de la serviciul apă-canalizare din Vulcan. I-am văzut de multe ori remediind ba una, ba alta, în domeniul dumnealor de activitate, așa că, în mod sigur, problema semnalată acum nu va rămâne ca-n tren, cum se spune.

De câteva zile,

rigola îngustă dinspre strada Nicolae Titulescu de lângă blocul B53 din centrul vechi al orașului – vechiul bloc în care, pe vremuri, erau alimentara, cofetăria, un magazin cu haine și o tutungerie – duhnește a mizerie de canal. Dacă, și ca simplu trecător, simți cum îți agresează organul olfactiv, e clar că locatarii blocului sunt deja ca vai de ei în această privință.

Și în zonă

a fost schimbată canalizarea veche, fapt care se vede după stratul nou de asfalt, lăsat în câteva locuri, cu care a fost acoperit perimetrul în care s-a săpat. În partea vestică a blocului, am mai scris despre asta, o parte de asfalt, trasată, în prealabil, a fost decopertată. Atunci nu am înțeles de ce s-a făcut asta, mai ales că porțiunea aceea decupată nu a mai interesat pe nimeni. Mi-am dat seama, însă, ce-i cu ea acum când cu mizeria de apă neagră și groaznic de mirositoare care a început să iasă la suprafață în urmă cu câteva zile.

Acolo era,

precis, o gură de canal asemănătoare celor care există pe trotuarul de lângă bloc. Neîndoielnic, aceasta a fost astupată când cu asfaltarea, după introducerea noii rețele de canalizare. Nu cred că mai sunt necesare și alte lămuriri, din moment ce fotografiile vorbesc de la sine despre cum e situația. Despre miros nu mai zic nimic, fiindcă aparatul foto digital nu a putut să-l capteze, și l-a lăsat în seama organului olfactiv al proprietarului său.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii