Vulcan / Problemă ce trebuie tratată cu mai mare atenţie

Vulcan / Problemă ce trebuie tratată cu mai mare atenţie

Timp de citire: 2 minute

Cazul cetățeanului de pe strada Coroiești, nr.4 din Vulcan care a reclamat amplasarea noului cămin cu vane și apometru la o distanță considerabilă de limita gospodăriei sale este departe de a fi soluționat. Fără implicarea administrației publice locale și cu indiferența SC Apa Serv SA Petroșani, singura lui speranță este răspunsul pe care-l va primi de la ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Interesant este
altceva. Probleme asemănătoare, după cum am aflat ulterior, au existat și în Uricani, bunăoară. Și în această localitate au fost cetățeni care au sesizat că noile cămine le-au fost montate departe de limita de proprietate. Treaba este, însă, că nu li s-a spus că asta nu e treaba administrației publice locale. Dimpotrivă, primarul l-a convocat urgent pe directorul instituției care stăpânește apele de toate felurile din Valea Jiului și i-a pus în vedere să rezolve problema. Ceea ce s-a și făcut. Și în Petrila, pare-se că s-ar fi petrecut ceva similar. În definitiv, pe teritoriul unei localități, oricare ar fi asta, nu se poate executa vreo lucrare și nu mișcă nimic fără semnătura primarului. Același lucru era de așteptat să se fi petrecut și la Vulcan.

Din câte se vede
pe teren, abuzând de bunăvoința primăriei, există locuri în care constructorii care au introdus în subteran conducta nouă a magistralei de apă potabilă au lăsat, pe alocuri, lucru de mântuială în urma lor. Înțelegerea care s-a făcut, în toate orașele, între administrație, societatea de construcții și beneficiarul lucrării, în speță SC Apa Serv SA Petroșani, a fost ca terenul pe care s-a lucrat să fie adus la starea inițială. Dacă, în partea de vest a municipiului, inclusiv pe Bulevardul Mihai Viteazul, societatea de construcții a ținut seama de regula asta, înspre Iscroni există destule dovezi că înțelegerea a fost încălcată. La ieșirea de pe bulevard, rigola a fost lăsată colmatată și ca vai de ea și, culmea ingineriei în construcții, podețul de acces spre curtea unei case a fost sprijinit cu o bucată de lemn. Pe moment, s-o fi spus atunci, dar, după cum se știe, la român ce este provizoriu rămâne pentru totdeauna.

Mai încolo,
cam pe unde era o stație de gaz lichefiat, lucrările din jurul unui cămin au rămas neterminate. Lângă stația Petrom trotuarul e harcea-parcea, iar la colțul blocului E2 o construcție betonată destinată, probabil, amplasării unor vane s-a umplut cu apă de ploaie. O să ni se răspundă că nimic din ce e nu va rămâne așa, că se va rezolva etc. De ce nu s-a rezolvat imediat după ce conducta de apă a fost îngropată? Așa cum, de fapt, s-a procedat pe trotuarul din dreptul E-urilor pe care pavelele au fost puse la loc, încât nici nu zici c-au fost mișcate de la locul lor. La astfel de probleme ar trebui să fie mai atent compartimentul de resort al Primăriei municipiului Vulcan…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii