Vulcan. Prinde contur amenajarea de pe Nicolae Titulescu

Vulcan. Prinde contur amenajarea de pe Nicolae Titulescu

Timp de citire: 2 minute

Săptămâna trecută a început să fie materializat un proiect inițiat de administrația publică locală din Vulcan, privind amenajarea unei zone de promenadă și de odihnă de-a lungul străzii Nicolae Titulescu.

Ideea realizării

unei astfel de zone datează de anul trecut, după ce au fost dezafectate conductele fostului sistem centralizat de termoficare. Locul de promenadă va fi amenajat pe trotuarul sudic al străzii, începând de la liceu și până la strada 1 Mai. Perimetrul cel mai generos care se pretează la o amenajare complexă este însă cel din fața blocurilor termice, 4, 3, 2 și 1. Aici s-au concentrat, de fapt, lucrările din săptămâna trecută. După dispariția conductelor, au fost scoase din pământ și suporturile de beton care susțineau conductele. Au fost extrase rădăcinile pomilor, urmând ca terenul să fie nivelat.

Primăria a comandat

deja pergolele care vor fi montate în zona de promenadă și odihnă. Sunt la fel ca acelea existente în parcul din fața blocului 1 M de pe bulevard, care, s-a văzut, au fost bine primite de cetățeni. Iluminatul nocturn va fi asigurat de un sistem modern bazat pe becuri led care vor fi alimentate cu energia electrică captată de panourile fotovoltaice cu care va fi echipat fiecare stâlp. Așadar, nu va mai fi nevoie de săpături pentru rețeaua electrică. Evident, nu vor lipsi florile. Zona ar putea să devină una preferată pentru vulcăneni mai ales în zilele toride. În comparație cu bulevardul, pe care, când cu așa zisa modernizare, au fost rași mai toții pomii ornamentali, pe Nicolae Titulescu au rămas destui arbori și pomi care pot să le ofere umbră oamenilor în zilele de vară.

Întreaga zonă

va da bine după ce, așa cum prevede Programul „Green Line”, va fi asfaltată strada Nicole Titulescu. După multe amânări ale operațiunii de care nu se face vinovată administrația publică locală, s-a aflat că asfaltarea tronsonului de drum cuprins între Dincă și ieșirea spre Iscroni, ar urma să se facă în primele zile ale lunii aprilie, când, potrivit informațiilor, stațiile de asfalt din județ ar urma să-și reînceapă activitatea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii