Vulcan. Primăria asigură că blocul va fi terminat

Vulcan. Primăria asigură că blocul va fi terminat

Timp de citire: 2 minute

Blocul D5 de pe Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan este cel mai bun exemplu pentru a demonstra cât de lent și prost se derulează lucrările de reabilitare termică atunci când constructorul desemnat prin licitație nu se dovedește să fie conform cerințelor.

Creșterea eficienței

energetice a acestui imobil a fost cuprinsă într-un proiect în care mai intră și alte trei blocuri de locuințe, iar termenul de finalizare era 30.06.2020. Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020, care, după cum se știe, a fost „întins”, din cauza pandemiei, până în 2023. Valoarea totală a investiției a fost calculată, la vremea aceea, la suma de 4.370.045,55 de lei, din care finanțarea europeană ajungea la 2.092.496,38 de lei. Bani la greu, după cum se vede, din care nu ar fi trebuit să se piardă nici un leuț.

Modul în care

s-a lucrat la bloc i-a dezamăgit pe locatari, dar și pe cei din administrația publică locală. Au fost zile în care veneau la treabă cel mult trei muncitori, iar uneori nu vedeai umbră de constructor. Neînțelegerile dintre primărie și societatea de construcții au pornit de la cererile de bani făcute de către aceasta din urmă și refuzul administrației locale de a achita lucrările din motive pe care aceasta le consideră întemeiate. De aici a pornit procesul care se derulează și în momentul de față. Lucrările ajunse cam la optzeci și ceva la sută procent de finalizare sunt acum întrerupte.

Cu puțin timp

în urmă primarul Cristian Merișanu a asigurat-o pe doamna Elena Cazamir, locatar din D5 și critic vehement al modului în care s-a lucrat la bloc, că se va găsi un constructor serios care să continue și să ducă la bun sfârșit ceea ce mai e de făcut. Edilul șef nu a putut să estimeze data la care la care se va petrece acest fapt, mai ales că primăria încearcă să recupereze daunele produse din cauza întârzierii și, apoi, sistării lucrărilor. În acest timp, tencuiala de la ultimul etaj de pe peretele vestic al blocului a început să cadă, iar de la subsol zidul este cuprins de mucegai. Partea frumoasă este că în grădinița unei scări au răsărit ghioceii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii