Vulcan. Pentru combaterea violenței domestice

Vulcan. Pentru combaterea violenței domestice

Timp de citire: un minut

La sfârșitul lunii octombrie, Consiliul Local Vulcan a aprobat, în urma dezbaterii proiectului de hotărâre 191/ 2023, componența echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică și procedura privind modalitatea de intervenție. 

S-a procedat așa,

deoarece este obligația autorităților publice centrale și locale de a lua măsurile necesare pentru prevenirea violenței domestice și preîntâmpinarea unor situații de încălcare repetată a drepturilor fundamentale ale victimelor violenței domestice. „Este necesară aprobarea componenței acestei echipe mobile și a procedurii care-i reglementează intervenția, pentru ca aceasta să poată funcționa și în municipiul nostru”, a argumentat primarul Cristian Merișanu.

Componența echipei

mobile de intervenție de urgență în cazurile de violență domestică apare la art. 1 al  hotărârii de consiliu local. Din ea fac parte Nicoleta Postolache (director Direcția de Asistență Socială, coordonatorul echipei), Mihăiță Mezambrovschi (șef serviciu Poliția Locală), Ovidiu Stoicuța (Poliția municipiului Vulcan), Olivia-Delia Ticula (inspector DAS), Isabela Rusesc (inspector DAS) și Mirela Vasilescu (asistent medical comunitar).

A mai fost

aprobată înființarea unei linii telefonice de urgență care să asigure informarea și consilierea apelanților în legătură cu toate formele de violență. Linia telefonică urmează fie disponibilă permanent, 24 de ore din 24, în toate zilele săptămânii, inclusiv în perioada sărbătorilor legale, apelarea la acest număr fiind gratuită. Ducerea la îndeplinire a tot ce ține de echipa mobilă de intervenție cade în sarcina directorului executiv al Direcției de Asistență Socială și a șefului Poliției Locale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii