Vulcan. Pentru cei care se deplasează pe două roți spre Lupeni

Vulcan. Pentru cei care se deplasează pe două roți spre Lupeni

Timp de citire: un minut

Administrația publică locală din Vulcan nu a renunțat la proiectul care prevede  construirea unei rețelei de piste pentru bicicliști din localitate până la granița cu municipiul vecin, Lupeni. Dimpotrivă, prin aprobarea proiectului de hotărâre nr.237/ 2023 s-a intrat într-o altă fază, foarte importantă, a acestei importante investiții.

Luna trecută,

aleșii din componența consiliului local au aprobat proiectul tehnic și devizul general pentru obiectivul de investiții „Mobilitatea urbană verde – Dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete în municipiul Vulcan” , care, conform raportului de specialitate, va duce la creșterea calității vieții și va asigura opțiuni de transport și de deplasare în condiții de siguranță și de sănătate. Totodată, investiția va reduce poluarea fonică și a aerului și va spori gradul de mobilitate a  populației.

Concret,

prin materializarea acestui proiect se va realiza o pistă de biciclete pe ambele părți ale străzii Paroșeni (DN66A) cu dublu sens – sensurile coincid cu cele ale autovehiculelor – , iar pentru scurgerea apelor pluviale va fi construită o rigolă scafă amplasată în acostamentul drumului. În locurile în care pistele de biciclete traversează cursuri de apă  vor fi amenajate podeței. Elementele de scurgere a apelor se compun din rigolă scafă, șanț/rigolă din beton și rigola tip R11.

Structura pistei

de biciclete este compusă din 4 cm de beton asfaltic BA8 rul50/ 70 cu vopsea de culoare verde antiskin, 10 cm de balast stabilizat și 10 cm de balast. La solicitarea beneficiarului,  proiectantul a întocmit devizul general care cuprinde cheltuielile  necesare realizării investiției. Valoarea totală, inclusiv TVA, este de 8.495.385,21 de lei din care C+M însumează 7.215.983,62 de lei. Bani europeni, trebuie precizat. Durata de execuție a investiției, C+M, este de cinci luni. În ședința în care a fost aprobat acest document, primarul Cristian Merișanu a menționat că, din discuțiile purtate cu Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, a înțeles că o rețea de piste pentru biciclete va fi realizată, în continuarea celei din Vulcan, și în localitatea învecinată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii