Vulcan. Pentru ca tot ce-i legat de luminat să fie în regulă

Vulcan. Pentru ca tot ce-i legat de luminat să fie în regulă

Timp de citire: un minut

Adevărul este cel pe care-l poate vedea oricine. La ora aceasta, Vulcanul are un iluminat public modern la care nici nu visa în urmă cu câteva decenii. Acest lucru a fost posibil după semnarea contractului de finanțare nr.6368/ 09.12.2020 prin care municipiul a primit, prin intermediul ADR Vest, banii necesari realizării investiției.

Valoarea totală

a acesteia este de 13.977.960,92 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă ajunge la 10.993.924,38 de lei (inclusiv TVA). Beneficiarul contribuie cu o cofinanțare eligibilă de 219.878,50 de lei, în care intră și TVA, și cu cheltuielile neeligibile de 2.884.036,34 de lei, tot cu TVA inclus. Programul POR 2014-2020 s-a închis, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.36/ 15.05.2023, așa că, pentru finalizarea tuturor activităților, a fost nevoie de prelungirea duratei proiectului după data de 31.12.2023.

În raportul

de specialitate al „Proiectului de hotărâre privind modificarea HCL nr.222/ 2023 pentru aprobarea finalizării proiectului Modernizarea sistemului de iluminat public din  municipiul Vulcan, cod SMIS126463, și a cheltuielilor estimate legate de acestea, în vederea asigurării funcționării sale, precum și estimarea termenului de finalizare”, dezbătut în ședința de consiliu local din 26 iunie, se spune că „la această dată lucrările sunt finalizate în proporție de sută la sută”. Ca atare, aflăm în continuare, „Necesitatea prelungirii contractului de finanțare menționat anterior se datorează faptului că, până la această dată, nu au fost finalizate activitățile de informare și publicitate, audit financiar și audit luminotehnic”.

Aprobat de către

consilierii locali, proiectul a devenit hotărâre în toată regula, iar durata de implementare a proiectului privind modernizarea sistemului de iluminat public în Vulcan a fost prelungită până la 30 octombrie 2024. Concomitent, au fost aprobate, din surse proprii, și cheltuielile în sumă de 2.014.076,38 de lei cu TVA, în scopul finalizării tuturor activităților și atingerii integrale a obiectivelor și a indicatorilor, pentru asigurarea funcționalității proiectului, acesta fiind încadrat ca proiect nefinalizat. Cei care semnează raportul de specialitate precizează, la final, că „modificările propuse nu afectează scopul principal, obiectivele, indicatori, rezultatele estimate și nu conduc la modificarea valorii totale a proiectului”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii