Vulcan. Pentru acoperirea riscurilor

Vulcan. Pentru acoperirea riscurilor

Timp de citire: un minut

Din a doua jumătate a lunii august, municipiul Vulcan dispune de un plan actualizat de analiză și acoperire a riscurilor, discutat și, mai apoi, aprobat în ședința ordinară de consiliu local

Planul de analiză

și acoperire a riscurilor (PAAR) cuprinde riscurile potențiale identificate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, măsurile, acțiunile și resursele necesare pentru managementul situațiilor de urgență. Planul se actualizează ori de câte ori apar alte riscuri decât cele analizate sau modificări în organizarea structurilor care, potrivit legii, au atribuții privind prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență. Astfel de modificări – se spune în raportul la proiectul de hotărâre – au survenit și în conducerea unor instituții publice și agenți economici din Vulcan și, ca atare, a fost nevoie de actualizarea Planului de analiză și de acoperire a riscurilor.

La Vulcan

acest plan este structurat pe șase capitole în care se face o prezentare a pe secțiuni a caracteristicilor unității administrativ-teritoriale și a documentelor, datelor și informațiilor necesare întocmirii planului care este pus la dispoziția operatorilor economici, a instituțiilor publice și altor structuri. Conform prevederilor art.13, lit.a) din Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, consiliul local „aprobă planul de analiză și acoperire a riscurilor pentru unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă, stabilește resursele necesare pentru aplicarea acestuia și îl transmite inspectoratului în raza căruia funcționează”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii