Vulcan / Pasiune fără căldură la PT 23

Vulcan / Pasiune fără căldură la PT 23

Timp de citire: 2 minute
Nu doar subsemnatul a făcut pasiune – aşa cum mă tachina directorul Termocentralei Paroşeni – pentru Punctul Termic nr.23 din Vulcan. La fel ca mine sunt şi alţi doi bărbaţi, direct interesaţi de rezolvarea chestiunii termoficării în cartierul Cocoşvar din Vulcan.
Cu toate că
domnii Vasile Holban şi Michi Iacob – primul, în calitate de consilier local, atent la tot ce se petrece în cartierul în care şi el locuieşte, iar al doilea ca om care, ştiind că a fost un bun platnic, vrea să beneficieze şi acum de termoficare – îi dau târcoale şi-i fac insistent curte, punctul termic respectiv rămâne rece. Închis şi rece, mai bine zis. Chiar şi acum, după ce s-a schimbat tronsonul de conductă de mai jos de sala de sport, iar în interior s-a mai reparat câte ceva.
Problema pare că
este presiunea insuficientă a agentului termic care ajunge în punct. Ceea ce înseamnă că, pe undeva, conducta de tur sau cea de retur este înfundată, ori că mai există o spărtură nedetectată. Ambele variante au fost luate în calcul după ce s-a constatat dandanaua. Ieri dimineaţă, domnii mai sus amintiţi, ca doi bravi detectivi, încercau să vadă dacă îi mai pasă cuiva de problema în cauză şi dacă Punctul Termic 23 mai prezintă interes.
În timp ce vorbeam 
cu Vasile Holban, Michi Iacob discuta la telefon cu cineva de la consiliul judeţean. Nu m-a interesat cu cine, fiindcă e clar că nu vine nimeni de acolo, ca să le rezolve problema. Nici la SC Termoficare SA nu au găsit pe cineva care să-i lămurească. Directorul e în concediu, li s-a zis, iar explicaţiile unui maistru mai mult i-au aiurit. Ca atare, după asta, fiecare s-a dus în treaba lui. În condiţiile astea, fireşte că tot semnatarul acestor rânduri s-a simţit dator să facă lumină. Pentru că, de căldură, nici vorbă, încă!
Domnul director Doru Vişan,
pe care mi-am permis să-l contactez telefonic, mi-a spus exact cum stau lucrurile. Problema de la PT 23 se cunoaşte. Ar fi vorba, cum am menţionat şi eu ceva mai sus, fie de o spărtură în dreptul blocului A5 de pe Traian, fie de ceva murdărie acumulată undeva în conductă. În tot cazul, m-a asigurat domnia sa, astăzi, adică, marţi, meseriaşii de la uzină se vor înfiinţa la locul cu pricina. Lucrarea de la acest punct a fost lăsată în aer, fiindcă au fost alte urgenţe pe magistrală. Cinci spărturi mari şi late au necesitat operaţii cu sudură autogenă. S-a lucrat de la miezul nopţii de vineri şi până sâmbătă la opt seara. După care s-a dat drumul la umplerea magistralei.
La Vulcan,
echipa de termoficare de la SE Paroşeni va acţiona în două locuri. Primul este ramificaţia de lângă Şcoala Gimnazială nr.5, unde şi anul trecut au fost probleme. Celălalt este punctul termic din Cocoşvar. Mă feresc să mai fac vreun pronostic în privinţa modului sau al momentului în care se vor încheia lucrările de la PT-ul acesta cu probleme. Dar promit că mă voi interesa de felul în care decurg lucrurile. Asta, fiindcă, deh, pasiunea, bat-o vina, mă împinge sa fac asta!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii