Vulcan / Ocazie pentru ca Ile să-şi asocieze numele cu o facere...

Vulcan / Ocazie pentru ca Ile să-şi asocieze numele cu o facere de bine

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Pasul Vâlcan, excepţie făcând staţia de întoarcere a telegondolei, este tot în beznă. Repararea separatorului electric de pe stâlpul de peste drum de gospodăria lui Gheorghe Ile nu a rezolvat problema.
Acum, zică cine-o vrea orişice,
dacă nu se ambala Alexandru Kantor, preşedintele Asociaţiei Pasul Vâlcan, separatorul defect zăcea şi acum pe stâlpul aflat pe stânga cum urci la telegondolă, cam în dreptul fermei primarului Ile. Numai că, împreună cu câţiva prieteni de la mină, meseriaşi şi ei, inginerul pensionar Sandu l-a dat jos, l-a curăţat, l-a reparat şi l-a făcut ca nou. După care, normal, dispozitivul a fost din nou montat la locul lui şi pus sub tensiune.
Asta se întâmpla acum o 
săptămână, dar curentul electric tot nu a ajuns în Pasul Vâlcan. Cablul de alimentare a „puşcat” în altă parte. Duminică a fost adus din nou autolaboratorul, iar căbănuţarii voluntari s-au înşirat ca indienii de-a lungul traseului pe care se bănuieşte că e defecţiunea. De data asta, lui Sandu Kantor tare îi este că porţiunea defectă este acolo unde s-a excavat, pentru a se scoate pietriş, iar cablul se află la mai bine de doi metri adâncime.
Au încercat oamenii,
să ajungă la el, cu dispozitive manuale, lopeţi, târnăcoape, dar degeaba. Trebuie săpat, nu glumă. Cuiva i-a venit ideea să-l sune pe Ile, ca să le împrumute unul dintre utilajele primăriei. Nu ştiu dacă au şi trecut la materializarea ideii, dar ar fi păcat dacă nu ar încerca. Nu cred că primarul i-ar trata cu sictir, mai ales că, după asta, în mai toată mass media numele i-ar putea fi asociat cu această facere de bine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii