Vulcan. Nu vă atingeți de pensiile minerilor!

Vulcan. Nu vă atingeți de pensiile minerilor!

Timp de citire: un minut

Joi, 16 noiembrie, în incintele sucursalelor miniere din Valea Jiului au avut loc proteste care au vizat modificarea legii pensiilor și efectul pe care-l va avea aceasta în munca și viața minerilor din unitățile miniere viabile.

Lângă troița

din incinta Minei Vulcan s-au strâns, la chemarea liderului de sindicat Costi Dragomir, atât mineri care se pregăteau să intre în schimbul al doilea, cât și ortaci care ieșiseră din schimbul I. Truditorilor din subteran li s-au alăturat personalul TESA și muncitori de la suprafață. Protestatarii țineau în mâni coli A3 pe care erau scrise cerințele lor: nicio modificare în cazul pensiilor minerilor și renunțarea de a se schimba Legea 197/2021.

Liderul de sindicat

Costi Dragomir le-a vorbit ortacilor despre unitatea care s-a format între mineri odată ce s-a auzit de intenția de a prelungi perioada de muncă necesară pensionării minerilor și a celei de a le diminua substanțial acest drept câștigat prin anii de muncă grea prestați. De fapt, exact la ora la care minerii de la Vulcan și de la celelalte exploatări miniere protestau, în Piața Victoriei din București se desfășura un miting al minerilor din Oltenia, al celor din uraniu și al Confederației „Meridian”. Luni, la primele ore ale dimineții, am aflat de la Costi Dragomir, dumnealui și colegii săi din Valea Jiului vor fi la Camera Deputaților în încercarea de a-i determina pe parlamentari să nu voteze proiectul legii pensiilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii