Vulcan. Muzică populară într-o parte, manele în cealaltă

Vulcan. Muzică populară într-o parte, manele în cealaltă

Timp de citire: 2 minute

Se organizează un spectacol de muzică populară într-un oraș, ei bine, nici celelalte nu pot să rămână mai prejos. Cam așa a fost și la noi în vale, când, după Lupeni, i-a venit Vulcanului rândul să scoată pe bulevard cântecul și jocul românesc.

Așa că

ultima manifestare de acest gen s-a petrecut la sfârșitul lunii trecute. A fost un bun prilej pentru iubitorii de muzică populară să urmărească evoluția scenică a unor adevărate talente locale în materie de folclor care activează în ansamblurile din Valea Jiului, dar și unul de reîntâlnire cu cântăreți îndrăgiți. Treaba asta s-a petrecut în jurul scenei și pe dealul din fața acesteia, locuri care s-au umplut de public.

Bâlciul,

că nu poți să-i spui altcumva, se întindea de la scenă înspre clădirea primăriei. Corturi cu de toate, ace, brice și carice, mici, gratare și fel de fel de alte cărnuri, dulciuri, aparate de încercare a forței pumnului, ringhișpirul, trenulețul, mașinuțe și scula aceea care-i urcă și coboară cu o viteză amețitoare pe cei tari de inimă. Totul asortat cu manelele care se scurgeau din boxele date la maxim. Ca de fiecare dată, pentru locatarii blocurilor din partea aceasta a fost un exercițiu greu de a-și stăpâni nervii la valul de manele care s-a abătut asupra locuințelor lor.

Nu știu

cum se face, dar de fiecare dată este așa. Fie că-i Flori de Mai, Joc și Cântec Românesc, Nedeia Vulcăneană sau ce-o mai fi, fiindcă nu-i mare diferență între ele, în partea dinspre primărie manelele sunt cele care fac scorul, iar când pe scenă nu se mai cântă nimic, ele se aud până la statuie. La una dintre parangheliile trecute, l-am sunat pe primar și i-am spus asta. Sesizare rezolvată prompt, pentru că imediat individul care promova manelele a redus volumul instalației de sunet. De data asta, primarul nu era prezent, dar erau pe acolo doamna viceprimar și câțiva consilieri locali. Oare pe ei nu i-a deranjat ceea ce se auzea acolo?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii